Ranskalainen kinkkupiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen kinkkupiirakka eli quiche lorraine on suolaisten piirakoiden klassikko. Ruokaisan piirakan kinkku-juustotäytteessä maistuu myös purjosipuli.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 350 g | palvikinkkua |
| 100 g | purjoa |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
- 1.
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
- 2.
Kuutioi kinkku. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja.
- 3.
Sekoita keskenään kerma, ranskankerma ja munat. Lisää mustapippuri ja persilja.
- 4.
Levitä kinkkukuutiot, purjo, kermaseos ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ranskalainen kinkkupiirakka eli quiche lorraine on suolaisten piirakoiden klassikko. Ruokaisan piirakan kinkku-juustotäytteessä maistuu myös purjosipuli.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 350 g | palvikinkkua |
| 100 g | purjoa |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 dl vettä - 2
Kuutioi kinkku. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja.
Määrä Ainesosa 350 g palvikinkkua 100 g purjoa 1/2 kpl ruukkua persiljaa - 3
Sekoita keskenään kerma, ranskankerma ja munat. Lisää mustapippuri ja persilja.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 150 g ranskankermaa 3 kpl kananmunaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä kinkkukuutiot, purjo, kermaseos ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 150 g emmentaljuustoraastetta
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
18,4 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,1 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
12,9 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
18,4 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,1 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
12,9 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























