Ranskalainen kinkkupiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Ranskalainen kinkkupiirakka eli quiche lorraine on suolaisten piirakoiden klassikko. Ruokaisan piirakan kinkku-juustotäytteessä maistuu myös purjosipuli.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvettä

Täyte

350 gpalvikinkkua
100 gpurjoa
1/2 kplruukkua persiljaa
2 dlruokakermaa
150 granskankermaa
3 kplkananmunaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 gemmentaljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlvettä
  2. 2

    Kuutioi kinkku. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    350 gpalvikinkkua
    100 gpurjoa
    1/2 kplruukkua persiljaa
  3. 3

    Sekoita keskenään kerma, ranskankerma ja munat. Lisää mustapippuri ja persilja.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    150 granskankermaa
    3 kplkananmunaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Levitä kinkkukuutiot, purjo, kermaseos ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    150 gemmentaljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä