Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen kinkkupiirakka

Fork and knife
6 Palaa
Fork and knife
6 Palaa
Kinkkupiirakka on suolaisten piirakoiden suosikki, jonka valmistat helposti. Maukas juustoraaste ja smetana tekevät piirakan täytteestä erityisen mehevän.

Ainekset

Pohja:

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
3 rkl
Kylmää vettä

Täyte:

150 g
Palvikinkkua
200 g
Punaleimaista emmentaalia
1 kpl
Smetanaa
1/2 - 1 dl
Kermaa
3 kpl
Kananmunaa
Mustapippuria
1/2 dl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi margariini ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi. Vältä turhaa vaivaamista. Vuoraa taikinalla paistosvuoka. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Sekoita keskenään smetana, kerma ja munat. Mausta pippurilla ja lisää persiljasilppu. Levitä kinkkukuutiot ja juustoraaste vuokaan taikinan päälle ja kaada niiden päälle munaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 5.9.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.