Ranskalainen sitruunatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ranskalainen sitruunatorttu

Ranskalainen sitruunatorttu

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ranskalainen sitruunatorttu maistuu vieraillekin. Torttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, joten sen voi hyvin tehdä jo etukäteen. Tarjoa sitruunatortun kanssa hyvää kahvia tai teetä.

Ainekset

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
100 g
Kylmää voita
1 kpl
Kananmunan keltuainen
1 - 2 rkl
Kuohukermaa

täyte

2 kpl
Sitruunan kuori
3 kpl
Sitruunan mehu
4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Tomusokeria
1 1/2 dl
Maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl
Kuohukermaa

pinnalle

Kanelia

koristeluun

1 kpl
Sitruuna
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset toisiinsa sormin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 23 cm:n) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pakastimeen 20 minuutiksi.

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma, älä vatkaa. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua.

Anna tortun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pinta kanelilla. Tee halutessasi koristeeksi sokeriliemessä maustuneita sitruunaviipaleita. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää sitruunaviipaleet. Kiehauta ja jäähdytä viipaleet liemessä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2933

700

30,2 g

17,2 g

94,7 g

56,2 g

1,8 g

10,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Sitruunan raastettu kuori,

Sitruunan kuori,

Kanelia,

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli