Ranskalainen sitruunatorttu

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Ranskalainen sitruunapiirakka maistuu takuulla, sillä sen pohja on herkullisen rapea ja täyte sitruunaisen raikas. Torttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplsitruunan raastettu kuori
100 gkylmää voita
1 kplkananmunan keltuainen
1 - 2 rklkuohukermaa

Täyte

3 kplsitruunaa
4 kplkananmunaa
4 dltomusokeria
1 1/2 dlmaissitärkkelystä
1 1/2 dlkuohukermaa

Pinnalle

kanelia

Koristeluun

1 kplsitruuna
1 dlvettä
1/2 dlsokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. 2

    Valmista taikina. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset murumaiseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vähän kermaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    100 gkylmää voita
    1 kplkananmunan keltuainen
    1 - 2 rklkuohukermaa
  3. 3

    Vuoraa irtopohjavuoan (halk. n. 23 cm:n) pohja leivinpaperilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane pakastimeen 20 minuutiksi.

  4. 4

    Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

  5. 5

    Valmista täyte. Pese sitruunat. Raasta kahden sitruunan kuoret ja purista kolmesta sitruunasta mehut. Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

    MääräAinesosa
    3 kplsitruunaa
    4 kplkananmunaa
    4 dltomusokeria
    1 1/2 dlmaissitärkkelystä
    1 1/2 dlkuohukermaa
  6. 6

    Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua.

  7. 7

    Anna tortun jäähtyä ja irrota se varoen vuoasta. Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pinta kanelilla ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    kanelia
  8. 8

    Tee halutessasi koristeeksi sokeriliemessä maustuneita sitruunaviipaleita. Pese ja viipaloi sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää sitruunaviipaleet. Kiehauta ja jäähdytä viipaleet liemessä.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1/2 dlsokeria
    1 dlvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 14.11.2025

Samankaltaisia reseptejä