Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen sitruunatorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ranskalainen sitruunapiirakka maistuu vieraillekin, sillä sen pohja on herkullisen rapea ja täyte sitruunaisen raikas. Torttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, joten sen voi hyvin tehdä jo etukäteen.

Ainekset

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
100 g
Kylmää voita
1 kpl
Kananmunan keltuainen
1 - 2 rkl
Kuohukermaa

Täyte

2 kpl
Sitruunan kuori
3 kpl
Sitruunan mehu
4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Tomusokeria
1 1/2 dl
Maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl
Kuohukermaa

Pinnalle

Kanelia

Koristeluun

1 kpl
Sitruuna
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset toisiinsa sormin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
100 g
Kylmää voita
1 kpl
Kananmunan keltuainen
1 - 2 rkl
Kuohukermaa
2

Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 23 cm:n) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pakastimeen 20 minuutiksi.

3

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma, älä vatkaa. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua.

4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Tomusokeria
2 kpl
Sitruunan kuori
1 1/2 dl
Maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl
Kuohukermaa
3 kpl
Sitruunan mehu
4

Anna tortun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pinta kanelilla ennen tarjoilua. Tee halutessasi koristeeksi sokeriliemessä maustuneita sitruunaviipaleita. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää sitruunaviipaleet. Kiehauta ja jäähdytä viipaleet liemessä.

Kanelia
1 kpl
Sitruuna
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 25.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

706

2956

30,2 g

17,2 g

95,2 g

56,3 g

2,2 g

10,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori,

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli