Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen suklaakakku

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
200 g
voita tai margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria

Lisäksi

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
paksua jogurttia
25 - 35 g
(3-4 rkl) tomusokeria
marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.

2

Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

200 g
voita tai margariinia
200 g
tummaa suklaata
3

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
4

Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.

1 1/2 dl
sokeria
5

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.

6

Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.

1 dl
paksua jogurttia
25 - 35 g
(3-4 rkl) tomusokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
7

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.

marjoja
Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvausjärjestelyt:
Ninna Lindström
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.3.2019
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

498

2085

37,1 g

22,4 g

35,3 g

34,5 g

1,4 g

5,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli