Ranskalainen suklaakakku
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | paksua jogurttia |
| 25 - 35 g | (3-4 rkl) tomusokeria |
| marjoja | |
- 1.
Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.
- 2.
Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 3.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.
- 4.
Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.
- 5.
Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.
- 6.
Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.
- 7.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.
Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | paksua jogurttia |
| 25 - 35 g | (3-4 rkl) tomusokeria |
| marjoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.
- 2
Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 200 g tummaa suklaata - 3
Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria - 4
Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria - 5
Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.
- 6
Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1 dl paksua jogurttia 25 - 35 g (3-4 rkl) tomusokeria 150 g (1 prk) ranskankermaa - 7
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.
Määrä Ainesosa marjoja
Ravintosisältö
498
Energiaa kcal
2085
Energiaa kj
37,1 g
Rasvaa
22,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
34,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
498
Energiaa kcal
2085
Energiaa kj
37,1 g
Rasvaa
22,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
34,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























