Ranskalainen suklaakakku

arvosana4/5

(10)arviota
8 Palaa

Noin 2 tuntia

Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gtummaa suklaata
200 gvoita tai margariinia
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria

Lisäksi

150 g(1 prk) ranskankermaa
1 dlpaksua jogurttia
25 - 35 g(3-4 rkl) tomusokeria
marjoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.

  2. 2

    Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    200 gtummaa suklaata
  3. 3

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
  4. 4

    Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
  5. 5

    Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.

  6. 6

    Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlpaksua jogurttia
    25 - 35 g(3-4 rkl) tomusokeria
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  7. 7

    Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    marjoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvausjärjestelyt:
Ninna Lindström
Kuvat:
Ninna Lindström
24.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä