Ranskalainen suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ranskalainen suklaakakku
Play

Ranskalainen suklaakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
200 g
voita tai margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria

lisäksi

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
paksua jogurttia
3 - 4 rkl
tomusokeria
marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.

2

Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

200 g
voita tai margariinia
200 g
tummaa suklaata
3

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
4

Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.

1 1/2 dl
sokeria
5

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.

6

Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.

1 dl
paksua jogurttia
3 - 4 rkl
tomusokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
7

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.

marjoja
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvausjärjestelyt:
Ninna Lindström
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.3.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2403

574

42,0 g

23,6 g

37,0 g

36,3 g

1,4 g

12,3 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli