Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi- ja karamellisoitu valkosuklaa -tarteletti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Taikina

4 dl
karkeita vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
150 g
voita
4 rkl
jääkylmää vettä

Täyte

350 g
raparperinversoja  pieninä kuutioina
1 dl
vaaleaa ruokosokeria
50 g
voita
mantelilastuja

Kuorrutus

Sulatettua Valrhona Dulcey* -suklaata

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita raparperikuutiot ja sokeri.

2

Valmista taikina monitoimikoneessa. Laita jauhot ja sokeri kulhoon, sekoita. Lisää kuutioitu kylmä voi ja pyöritä koneessa kunnes seos on ryynimäinen. Lisää jääkylmä vesi yhdellä kertaa ja pyöritä vielä muutama sekunti.

3

Tarteletit leivotaan ilman vuokia leivinpaperilla peitetyllä pellillä. Siirrä taikina leivinalustalle ja jaa 12–14 osaan. Kauli pieniksi, pyöreähköiksi levyiksi. Laita pieni keko (n. 2 rkl) täytettä jokaisen keskelle ja nypi reunat karjalanpiirakan tapaan. Ripottele hieman mantelilastuja päälle ja laita ohut voinokare viimeisenä. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

4

Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Kasta haarukka sulaan suklaaseen ja kuorruta jäähtyneen pikkupiirakan pinta suklaaviiruilla.

*Valrhona Dulcey on karamellisoitua valkoista suklaata

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.