Raparperi- ja karamellisoitu valkosuklaa -tarteletti
Raparperi- ja karamellisoitu valkosuklaa -tarteletti
Yhteistyössä

Raparperi- ja karamellisoitu valkosuklaa -tarteletti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

4 dlkarkeita vehnäjauhoja
2 rklsokeria
150 gvoita
4 rkljääkylmää vettä

Täyte

350 graparperinversoja  pieninä kuutioina
1 dlvaaleaa ruokosokeria
50 gvoita
mantelilastuja

Kuorrutus

sulatettua valrhona dulcey* -suklaata

Valmistus

  1. 1

    Sekoita raparperikuutiot ja sokeri.

  2. 2

    Valmista taikina monitoimikoneessa. Laita jauhot ja sokeri kulhoon, sekoita. Lisää kuutioitu kylmä voi ja pyöritä koneessa kunnes seos on ryynimäinen. Lisää jääkylmä vesi yhdellä kertaa ja pyöritä vielä muutama sekunti.

  3. 3

    Tarteletit leivotaan ilman vuokia leivinpaperilla peitetyllä pellillä. Siirrä taikina leivinalustalle ja jaa 12–14 osaan. Kauli pieniksi, pyöreähköiksi levyiksi. Laita pieni keko (n. 2 rkl) täytettä jokaisen keskelle ja nypi reunat karjalanpiirakan tapaan. Ripottele hieman mantelilastuja päälle ja laita ohut voinokare viimeisenä. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

  4. 4

    Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Kasta haarukka sulaan suklaaseen ja kuorruta jäähtyneen pikkupiirakan pinta suklaaviiruilla.

*Valrhona Dulcey on karamellisoitua valkoista suklaata

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä