Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele raparperinvarret ja pilko paloiksi. Vatkaa sekaisin mantelimassa, pehmeä rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle raparperinpalat. Kaada pinnalle manteliseos. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei tummu. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1229
15,3 g
7,3 g
31,1 g
18,6 g
2,1 g
6,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli