Raparperi-mantelipiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
12 Annosta

Kevään ensimmäisistä raparpereista valmistettu rapaperi-mantelipiirakka maistuu sekä vaniljakastikkeen että jäätelön kera.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
4 rklsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 kplkananmuna

Täyte

4 - 5 kplraparperinvartta
150 gmantelimassaa
50 gvoita tai margariinia
3/4 dl(3/4 dl) sokeria
1/2 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
    Huuhtele raparperinvarret ja pilko paloiksi. Vatkaa sekaisin mantelimassa, pehmeä rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.
    Painele taikina piirakkavuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
    Levitä päälle raparperinpalat. Kaada pinnalle manteliseos. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei tummu. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä