Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-mantelipiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kevään ensimmäisistä raparpereista valmistettu rapaperi-mantelipiirakka maistuu sekä vaniljakastikkeen että jäätelön kera.

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
4 rkl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kananmuna

Täyte

4 - 5 kpl
Raparperinvartta
150 g
Mantelimassaa
50 g
Voita tai margariinia
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele raparperinvarret ja pilko paloiksi. Vatkaa sekaisin mantelimassa, pehmeä rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle raparperinpalat. Kaada pinnalle manteliseos. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei tummu. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1229

15,3 g

7,3 g

31,1 g

18,6 g

2,1 g

6,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli