Raparperisavariini

Nappaa talteen!
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 25 g | voita sulatettuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 - 5 kpl | raparperin vartta |
| 1 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1/2 rkl | kanelia |
| Koristeluun | |
| sitruunamelissan lehtiä | |
| mansikoita | |
| Lisäksi | |
| kermavaahtoa | |
| vaniljasokeria | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka.Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa seos taikinaan. Sekoita varovasti.Lisää taikinaan lopuksi sula, jäähtynyt rasva.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on koeteltaessa kypsä.Huuhdo ja pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää vesi ja keitä varret pehmeiksi. Lisää hyytelösokeri ja keitä vielä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Lisää kaneli.Nosta lientä kypsän, lämpimän ja vielä vuoassa olevan kakun pintaan niin, että kakku kostuu. Jäähdytä kakku ja kumoa se sitten. Imeytä loput liemestä kakun päälle ja laita raparperinpalat keskelle. Koristele ja tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
Raparperisavariini
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 25 g | voita sulatettuna |
Täyte | |
| 4 - 5 kpl | raparperin vartta |
| 1 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1/2 rkl | kanelia |
Koristeluun | |
| sitruunamelissan lehtiä | |
| mansikoita | |
Lisäksi | |
| kermavaahtoa | |
| vaniljasokeria | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka.Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa seos taikinaan. Sekoita varovasti.Lisää taikinaan lopuksi sula, jäähtynyt rasva.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on koeteltaessa kypsä.Huuhdo ja pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää vesi ja keitä varret pehmeiksi. Lisää hyytelösokeri ja keitä vielä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Lisää kaneli.Nosta lientä kypsän, lämpimän ja vielä vuoassa olevan kakun pintaan niin, että kakku kostuu. Jäähdytä kakku ja kumoa se sitten. Imeytä loput liemestä kakun päälle ja laita raparperinpalat keskelle. Koristele ja tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












