Rapea mansikkakakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapea mansikkakakku
Play

Rapea mansikkakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

pohjat

100 g
voita
100 g
(1 ps) mantelilastuja
1 dl
sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
maitoa
1 rkl
siirappia

täyte

5 dl
mansikoita
4 dl
(2 prk) vispikermaa
1 dl
sokeria
250 g
maitorahkaa
2 rkl
sitruunamehua

koristeeksi

5 dl
mansikoita
minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

Rapea mansikkakakku vaihekuva 1
1

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 2
2

Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 3
3

Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 4
4

Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.

Vinkki: Voit paistaa pohjat jo edellisenä päivänä ja säilyttää leivinpaperin alla huoneenlämmössä. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2019
Muokattu: 5.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1410

337

24,0 g

13,8 g

22,9 g

20,9 g

2,0 g

5,3 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli