Rapea mansikkakakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.
| Pohjat | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 rkl | siirappia |
| Täyte | |
| 5 dl | mansikoita |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Koristeeksi | |
| 5 dl | mansikoita |
| minttua | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut ainekset. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.
- 2.
Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.
- 3.
Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.
- 4.
Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.
Rapea mansikkakakku
Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohjat | |
| 100 g | voita |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 rkl | siirappia |
Täyte | |
| 5 dl | mansikoita |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Koristeeksi | |
| 5 dl | mansikoita |
| minttua | |
Valmistus (Uuni 175°C)
1Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut ainekset. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.
2Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.
3Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.
4Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.
Vinkki: Voit paistaa pohjat jo edellisenä päivänä ja säilyttää leivinpaperin alla huoneenlämmössä. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.
Ravintosisältö
337
Energiaa kcal
1410
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,9 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
337
Energiaa kcal
1410
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,9 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































