Rapea mansikkakakku

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohjat

100 gvoita
100 g(1 ps) mantelilastuja
1 dlsokeria
3 rklvehnäjauhoja
2 rklmaitoa
1 rklsiirappia

Täyte

5 dlmansikoita
4 dl(2 prk) vispikermaa
1 dlsokeria
250 gmaitorahkaa
2 rklsitruunamehua

Koristeeksi

5 dlmansikoita
minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. Rapea mansikkakakku vaihekuva 1
    1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut ainekset. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.

  2. Rapea mansikkakakku vaihekuva 2
    2

    Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.

  3. Rapea mansikkakakku vaihekuva 3
    3

    Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.

  4. Rapea mansikkakakku vaihekuva 4
    4

    Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.

Vinkki: Voit paistaa pohjat jo edellisenä päivänä ja säilyttää leivinpaperin alla huoneenlämmössä. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä