Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera. Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi maistuu satavarmasti kaikille juhlavieraille!

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplpyöreää ruisleipäpalaa
100 gvoita
sormisuolaa
tuoretta timjamia, halutessasi

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    8 kplpyöreää ruisleipäpalaa
  2. 2

    Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
  3. 3

    Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.

    MääräAinesosa
    sormisuolaa
    tuoretta timjamia, halutessasi
  4. 4

    Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa, Tuoretta timjamia, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Päivi Ristell
2.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä