Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.
Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
140
587
10,4 g
6,6 g
9,1 g
0,4 g
2,0 g
1,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sormisuolaa,
Tuoretta timjamia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli