Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

Nappaa talteen!
Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera. Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi maistuu satavarmasti kaikille juhlavieraille!
| 8 kpl | pyöreää ruisleipäpalaa |
| 100 g | voita |
| sormisuolaa | |
| tuoretta timjamia, halutessasi |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 2.
Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.
- 3.
Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.
- 4.
Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.
Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi
Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera. Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi maistuu satavarmasti kaikille juhlavieraille!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | pyöreää ruisleipäpalaa |
| 100 g | voita |
| sormisuolaa | |
| tuoretta timjamia, halutessasi |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 8 kpl pyöreää ruisleipäpalaa - 2
Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Määrä Ainesosa 100 g voita - 3
Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa sormisuolaa tuoretta timjamia, halutessasi - 4
Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.
Ravintosisältö
140
Energiaa kcal
587
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,1 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
140
Energiaa kcal
587
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,1 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa, Tuoretta timjamia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























