Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastesilakkafileitä
1 dlväkiviinaetikkaa
5 dlvettä
1 rklsuolaa
1 kpl(170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
150 granskankermaa
1 dlmajoneesia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dltilli- ja persiljasilppua
1 tlraastettua sitruunankuorta
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua, 1 tl Raastettua sitruunankuorta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä