Rapusilakat

Nappaa talteen!
Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.
| 300 g | pakastesilakkafileitä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 kpl | (170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | tilli- ja persiljasilppua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.
Rapusilakat
Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pakastesilakkafileitä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 kpl | (170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | tilli- ja persiljasilppua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.
Ravintosisältö
194
Energiaa kcal
814
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
194
Energiaa kcal
814
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua, 1 tl Raastettua sitruunankuorta, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












