Rapusilakat - Yhteishyvä

Rapusilakat

???
Annokset
6
Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Pakastesilakkafileitä
1 dl
Väkiviinaetikkaa
5 dl
Vettä
1 rkl
Suolaa
1 kpl
(170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
150 g
Ranskankermaa
1 dl
Majoneesia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tilli- ja persiljasilppua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g12 g
Proteiinia9 g52 g
Rasvaa16 g98 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj814 4882
Energiaa kcal194 1166

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 rkl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g12 g
Proteiinia9 g52 g
Rasvaa16 g98 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj814 4882
Energiaa kcal194 1166

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 rkl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.