Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
814
194
16,3 g
6,3 g
2,0 g
2,0 g
—
8,7 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
1 rkl Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
0,5 dl Tilli- ja persiljasilppua,
1 tl Raastettua sitruunankuorta,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli