Rémouladekastike - Yhteishyvä

Rémouladekastike

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

MAJONEESI:

2 kpl
Kananmunankeltuaista
1 rkl
Voimakasta sinappia
1 rkl
Valkoviinietikkaa
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 1/2 dl
Rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

MAUSTEEKSI

2 rkl
Hienoksi silputtuja maustekurkkuja
2 rkl
Silputtuja kapriksia
1/2 tl
Kuivattua rakuunaa
2 rkl
Hienoksi silputtua persiljaa

Näin teet

1

Valmista majoneesi. Mittaa kulhoon kananmunankeltuaiset, sinappi, valkoviinietikka ja ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita pallovatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ensin vain muutamia tippoja kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes kastike alkaa saostua. Lisää loput öljystä ohuena nauhana ja koko ajan voimakkaasti vatkaten.Lisää majoneesiin makuaineet. Tarjoa rémouladekastike grillatun lihan kanssa.Vinkki! Jos öljy lisätään liian nopeasti, majoneesi voi juoksettua. Jos näin käy, lisää majoneesiin yksi ruokalusikallinen lämmintä vettä ja sekoita. Jos koko annos juoksettuu, vatkaa toisessa kulhossa yksi keltuainen ja lisää se vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten majoneesiin.Majoneesin voi valmistaa myös sähkövatkaimella.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 18.7.2011
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa