Retiisisalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkerä lehti- tai sidesalaattia
4 kplkeitettyä perunaa
100 gkermajuustoa
muutama sipulinvarsi
pala tuoretta kurkkua
2 kplnippua retiisejä

Kastike

1 kplkeltuainen
1 dlkasvislientä tai ruokakermaa
1 dlmakeaa sinappia
2 tlperuna- tai maissijauhoja
suolaa ja sitruunapippuria
1 - 2 rklhunajaa
1 - 2 tlbalsami- tai valkoviinietikkaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo retiisit ja muut kasvikset. Valuta hyvin.Asettele salaatinlehdet lautaselle ja niiden päälle kuoritut, viipaloidut perunat.Laita kattilaan keltuainen, kerma, sinappi ja perunajauhot. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja mausta kastike hapanimeläksi. Valuta sitä hiukan perunoiden päälle.Lisää suikaloitu juusto, sipulinvarret ja kurkku. Valuta päälle taas hiukan kastiketta.Leikkaa retiisit kukiksi pintaan. Tarjoa lisänä patonkia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025