Ruiskranssi ja mätidippi

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Kokoa rapeista jälkiuunilastuista ja mätidipistä näyttävä kranssi juhlanaposteluun tai alkupalaksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(130 g) jälkiuunilastuja (merisuola)

Mätidippi

200 gkirjolohenmätiä (pakaste)
1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl(150 g) ranskankermaa
1 kplruukku tilliä
1 kplruukku ruohosipulia
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulanut mäti tiheässä siivilässä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    200 gkirjolohenmätiä (pakaste)
  2. 2

    Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita ranskankerma ja mäti tuorejuustoon. Silppua yrtit ja lisää ne dippiin. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
    1 kpl(150 g) ranskankermaa
    1 kplruukku tilliä
    1 kplruukku ruohosipulia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Asettele jälkiuunilastut ja mätidippi kranssin muotoon tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    1 kpl(130 g) jälkiuunilastuja (merisuola)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku tilliä, Ruukku ruohosipulia, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä