Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruiskuorrutettu joulukinkku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Ruiskuori tuo kinkulle rapean kerroksen makua aivan uudella tavalla. Katso joulukinkkuohje.

Ainekset

5 kg
Suolattu joulukinkku

Taikinakuori

1/2 l
Vettä
7 dl
Ruisjauhoja
3 dl
Vehnäjauhoja

Kuorrutus kypsään kinkkuun

1 dl
Omenasosetta
4 rkl
Sinappia
1 dl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pakastekinkku on syytä nostaa ajoissa sulamaan jääkaappiin. Sulaminen kestää koosta riippuen 2-4 vrk. Kun paistomittari näyttää kinkun sisälämmöksi +10–12 astetta, on kinkku valmis uuniin.

Nosta kinkku pois pussista ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla sen pinta. Nosta kinkku uunipellille silavapuoli ylöspäin.

Valmista taikina. Sekoita ruis- ja vehnäjauhot veteen. Sekoita tasainen ja notkea taikina. Peitä kinkku taikinalla muotoilemalla sitä kostein käsin. Levitä taikina ihan kinkun alareunaan saakka. Alapinnalla taikina ei pysy kinkusta muodostuvan nesteen takia.

Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että sen kärki ei osu mahdolliseen luuhun. Nosta kinkku ensin tunniksi 225 asteiseen uuniin. Näin kinkku saa rapean kuoren. Pudota uunin lämpötila sitten 100 asteeseen ja jatka paistamista. Kinkku on kypsä, kun mittari osoittaa 76–78 astetta. Täysin kypsän kinkun sisälämpö on 80–82 astetta. Aikaa kuluu paistamiseen noin 1 1/2 tuntia kiloa kohden.

Valuta kinkusta valunut paistoliemi talteen kastiketta varten. Anna kinkun rauhoittua hetki uunista oton jälkeen. Poista varovasti ruiskuori. Leikkaa irti mahdollinen verkko ja poista kamara ja osa rasvasta.

Kuorruta kinkku sivelemällä sen pintaan omena-sinappiseosta. Ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja ja laita kinkku takaisin uuniin 250 asteeseen, kunnes sen pinta on kauniin ruskea. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä. Säilytä kinkkua tarjoilukertojen välissä jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.9.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.