Sadonkorjuuleipä - Yhteishyvä

Sadonkorjuuleipä

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Vettä
10 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Perunamuusijauhetta
3 1/2 dl
Hiivaleipäjauhoja

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää sokeri, suola ja perunamuusijauhe.Lisää 1 dl jauhoja ja vispaa huolella vähintään 3–5 minuuttia.Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ensin vispaten, sitten käsin vaivaten.Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.Kohota liinan alla ainakin puoli tuntia (tai jääkaapissa seuraavaan aamuun).Ota taikina pöydälle ja pyörittele painellen ilmakuplat pois; hyvin alustettua taikinaa ei tarvitse pyöritellä pitkään.Muotoile taikinasta pyöreä tai soikea leipä.Kohota noin tunti liinalla peitetyssä kulhossa tai jauhotetussa korissa.Pane uuni lämpiämään kohoamisen aikana 250 asteeseen.Nosta ja kumoa leipä pellille ja paista sitä uunin alatasolla 10 minuuttia.Ota leipä uunista, säädä lämpötila 180 asteeseen ja voitele leipä vedellä.Jatka paistamista 180 asteessa vesikupin kanssa 30–40 minuuttia. Jos leipä ruskettuu liikaa, peitä se foliolla.Leipä on kypsä, kun siitä kuuluu pohjaan kopautettaessa kumea ääni.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 15.10.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa