Sahramipitko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sahramipitko

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Sahramia
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia

täyte

25 g
Voita
150 g
Mantelimassaa
1 kpl
Muna
2 tl
Kanelia

voiteluun

1 kpl
Muna

pinnalle

1/2 dl
Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää kardemumma, sahrami ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille pehmeä rasva. Raasta kylmä mantelimassa ja sekoita munan kanssa tasaiseksi. Levitä seos levylle ja ripottele pinnalle vielä kanelia. Kääri tiukaksi kääröksi ja nosta käärö leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin.Leikkaa rullaan saksilla viiltoja ja käännä viillot vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Paina pitkoa hieman sivuilta kasaan, että se kohoaa kauniisti. Voitele pitko munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin alaosassa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.