Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salaatti uusista perunoista ja isoäidin salaatinkastike

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

Puolikas ruukku lehtisalaattia
1 kg
Keitettyjä perunoita
1 kpl
Kurkku
1/2 kpl
Punasipuli
1 kpl
Tillinippu
1 dl
Ruohosipulia

Isoäidin salaatinkastike:

1 kpl
Keitetty kananmuna
1 tl
Etikkaa
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Löysää kermavaahtoa tai kermaviiliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele, kuivaa ja revi lehtisalaatti. Paloittele perunat ja huuhdeltu kurkku. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Leikkaa tilli ja ruohosipuli saksilla. Yhdistä salaatin ainekset.

Valmista salaatinkastike. Erota keitetystä kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Painele keltuainen murumaiseksi haarukalla ja lisää sen joukkoon etikka, sinappi, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon löysäksi vaahdotettu kerma tai kermaviili.

Sekoita kastike salaatin joukkoon. Painele valkuainen murumaiseksi haarukalla ja lisää salaatin pinnalle. Leikkaa pinnalle vielä hieman tilliä ja ruohosipulia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.