Salmiakkiässät

Arvostele resepti
40 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.

Ainekset

MääräAinesosa
75 g(n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia
125 gvoita
3 dlsokeria
3 kplkananmunaa
7 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.

    MääräAinesosa
    75 g(n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia
  2. 2

    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

    MääräAinesosa
    125 gvoita
    3 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    7 dlvehnäjauhoja
    3 kplkananmunaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.

  4. 4

    Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.

Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.4.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä