Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Säädä uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.
Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
462
110
3,8 g
1,9 g
15,8 g
7,2 g
0,4 g
2,9 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli