Salmiakkiässät | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakkiässät

Kappaleita
40
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.
Jaa Somessa

Ainekset

22 kpl
(n. 0,5 pussia) turkinpippurimakeisia
125 g
voita
3 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.

Näin teet

1

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.

22 kpl
(n. 0,5 pussia) turkinpippurimakeisia
2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

125 g
voita
3 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
7 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
kananmunaa
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.

4

Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
Muokattu: 14.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj462 18492
Energiaa kcal110 4418
Rasvaa3.8 g153.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.9 g78.0 g
Hiilihydraatteja15.8 g632.0 g
Sokereita7.2 g288.0 g
Kuituja0.4 g16.0 g
Proteiinia2.9 g116.0 g
Suolaa0.1 g3.4 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj462 18492
Energiaa kcal110 4418
Rasvaa3.8 g153.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.9 g78.0 g
Hiilihydraatteja15.8 g632.0 g
Sokereita7.2 g288.0 g
Kuituja0.4 g16.0 g
Proteiinia2.9 g116.0 g
Suolaa0.1 g3.4 g
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.