Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakkiässät

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.

Ainekset

75 g
(n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia
125 g
voita
3 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.

75 g
(n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia
2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

125 g
voita
3 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
7 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
kananmunaa
3

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.

4

Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.

Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
|
Muokattu: 14.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

103

432

3,1 g

1,8 g

16,5 g

7,7 g

0,4 g

1,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli