Salmiakkiässät | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salmiakkiässät
Play

Salmiakkiässät

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.

Ruokavaliot

Ainekset

22 kpl
(n. 0,5 pussia) turkinpippurimakeisia
125 g
voita
3 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.

22 kpl
(n. 0,5 pussia) turkinpippurimakeisia
2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

125 g
voita
3 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
7 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
kananmunaa
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.

4

Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.

Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

462

110

3,8 g

1,9 g

15,8 g

7,2 g

0,4 g

2,9 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli