Salmiakkiässät
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.
| 75 g | (n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia |
| 125 g | voita |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
- 1.
Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.
- 2.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- 3.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.
- 4.
Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.
Salmiakkiässät
Perinteisten kaneliässien reseptiä muokkaamalla syntyvät rouskuvat salmiakkiässät. Turkinpippurirouhe antaa potkua näille ässäkekseille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | (n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia |
| 125 g | voita |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai laita makeiset paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella tai perunasurvimella.
Määrä Ainesosa 75 g (n. 1/2 pussia) turkinpippurimakeisia - 2
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja turkinpippurirouhe keskenään ja sekoita taikinaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Määrä Ainesosa 125 g voita 3 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 7 dl vehnäjauhoja 3 kpl kananmunaa - 3
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kahdeksi noin 30 cm pituiseksi tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 20 osaan ja pyöritä palat pikkusormen paksuisiksi pötköiksi. Muotoile s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle pellille.
- 4
Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ässät ovat saaneet hiukan väriä.
Vinkki: Turkinpippurirouhe palaa herkästi uunissa, joten noudata ohjetta äläkä käytä enempää makeisia kuin siinä on neuvottu.
Ravintosisältö
103
Energiaa kcal
432
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
103
Energiaa kcal
432
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















