Samettinen hollandaisekastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Samettinen hollandaisekastike
Play

Samettinen hollandaisekastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Voista ja keltuaisista vispattava kuohkea ja samettinen hollandaisekastike tehdään vesihauteessa ja tarjotaan heti valmistuttuaan lämpimänä.

Ainekset

175 g
voita
3 kpl
kananmunan keltuaista
3 rkl
lämmintä vettä
1 tl
vahvaa sinappia
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tarvitset kaksi pientä kattilaa ja yhden lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti toisen kattilan päälle.

2

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä niin, että hera painuu kattilan pohjalle.

175 g
voita
3

Kiehauta toisessa kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien.

4

Erottele keltuaiset kulhoon. Sekoita 3 rkl lämmintä vettä ja sinappi keltuaisiin ja laita kulho vesikattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaisseos kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Valuta voisula ohuena nauhana, pienissä erissä, ilman heraa keltuaisseokseen ja sekoita samalla voimakkaasti, kunnes kastike on pehmeää, tasaista ja paksua. Pidä lämpötila matalana, jotta kananmuna ei kokkeloidu. Ota tarvittaessa kulho hetkeksi kattilan päältä työpöydälle, jäähdytä sekoitellen ja jatka sitten valmistusta vesihauteessa.

3 kpl
kananmunan keltuaista
3 rkl
lämmintä vettä
1 tl
vahvaa sinappia
5

Sekoita sitruunamehu, suola ja valkopippuri valmiiseen kastikkeeseen. Tarjoa heti.

½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1744

417

44,3 g

25,3 g

0,5 g

0,5 g

5,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl lämmintä vettä,

½ sitruunan mehu,

ripaus suolaa,

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli