Ota rasva huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
Tee vahva kahvijuoma ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää munat samalla hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen kahvin kanssa. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
Laita muffinipelllin koloihin paperiset muffinivuoat. Pursota tai lusikoi taikina muotteihin ja paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumapisteeseen. Paloittele joukkoon suklaa. Katkaise lämpö, sekoita tasaiseksi ja värjää tilkalla sinistä elintarvikeväriä.
Paina muffineihin kuoppa rengasmuotilla tai veitsellä leikkaamalla niin, että muffineihin jää noin puolen sentin reunus "löylyvedelle". Poista sisustaa lusikalla sentin syvyydeltä. Puolita vohvelit ensin pitkittäin ja sitten poikittain, siten että vohvelipaloja on yhtä monta kuin muffineita. Tee muffinein reunaan terävällä veitsellä viilto ja paina keksi löylykiulun kahvaksi. Lusikoi siniseksi värjätty suklaa muffinien kuoppiin ”löylyvedeksi”.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1718
410
20,5 g
12,6 g
50,1 g
29,2 g
1,1 g
5,9 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Kardemummaa,
2 tl Vaniljasokeria,
Sinistä elintarvikeväriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli