Savariini ja annonasalaatti

Nappaa talteen!
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostuttaminseen | |
|---|---|
| 1/2 l | päärynäsiideriä |
| Sisään | |
| 2 - 3 kpl | annoonaa |
| 1 kpl | appelsiinin mehu |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| (sokeria) | |
| 1 rkl | voita |
| Koristeluun | |
| appelsiinin tai sitruunan kuorta tai sukaattia | |
- 1.
Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää sihdaten jauhot, joihin olet sekoittanut maissitärkkelyksen ja leivinjauheen.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.Kostuta kakku lämpimänä vuoassaan siiderillä. Odota hetki ja kumoa kakku vadille.Halkaise annoonat ja poista siemenet ja kuori. Viipaloi malto kasariin. Lisää appelsiini- ja sitruunamehut. Kuumenna varoen, että palat pehmenevät hiukan. Lisää voi ja tarpeen mukaan sokeria.Kaada seos kakun keskelle ja koristele. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta.
Savariini ja annonasalaatti
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostuttaminseen | |
| 1/2 l | päärynäsiideriä |
Sisään | |
| 2 - 3 kpl | annoonaa |
| 1 kpl | appelsiinin mehu |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| (sokeria) | |
| 1 rkl | voita |
Koristeluun | |
| appelsiinin tai sitruunan kuorta tai sukaattia | |
Valmistus
- 1
Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää sihdaten jauhot, joihin olet sekoittanut maissitärkkelyksen ja leivinjauheen.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.Kostuta kakku lämpimänä vuoassaan siiderillä. Odota hetki ja kumoa kakku vadille.Halkaise annoonat ja poista siemenet ja kuori. Viipaloi malto kasariin. Lisää appelsiini- ja sitruunamehut. Kuumenna varoen, että palat pehmenevät hiukan. Lisää voi ja tarpeen mukaan sokeria.Kaada seos kakun keskelle ja koristele. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












