Savariini ja annonasalaatti - Yhteishyvä

Savariini ja annonasalaatti

???
Paloja
8
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munaa
2 dl
Ruokosokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maissitärkkelystä
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTTAMINSEEN

1/2 l
Päärynäsiideriä

SISÄÄN

2 - 3 kpl
Annoonaa
1 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Sitruunamehua
(sokeria)
1 rkl
Voita

KORISTELUUN

Appelsiinin tai sitruunan kuorta tai sukaattia

Näin teet

1

Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää sihdaten jauhot, joihin olet sekoittanut maissitärkkelyksen ja leivinjauheen.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.Kostuta kakku lämpimänä vuoassaan siiderillä. Odota hetki ja kumoa kakku vadille.Halkaise annoonat ja poista siemenet ja kuori. Viipaloi malto kasariin. Lisää appelsiini- ja sitruunamehut. Kuumenna varoen, että palat pehmenevät hiukan. Lisää voi ja tarpeen mukaan sokeria.Kaada seos kakun keskelle ja koristele. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.2.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa