Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savariini ja annonasalaatti

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

4 kpl
Munaa
2 dl
Ruokosokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maissitärkkelystä
1 tl
Leivinjauhetta

Kostuttaminseen

1/2 l
Päärynäsiideriä

Sisään

2 - 3 kpl
Annoonaa
1 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Sitruunamehua
(sokeria)
1 rkl
Voita

Koristeluun

Appelsiinin tai sitruunan kuorta tai sukaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää sihdaten jauhot, joihin olet sekoittanut maissitärkkelyksen ja leivinjauheen.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.Kostuta kakku lämpimänä vuoassaan siiderillä. Odota hetki ja kumoa kakku vadille.Halkaise annoonat ja poista siemenet ja kuori. Viipaloi malto kasariin. Lisää appelsiini- ja sitruunamehut. Kuumenna varoen, että palat pehmenevät hiukan. Lisää voi ja tarpeen mukaan sokeria.Kaada seos kakun keskelle ja koristele. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.