Savariini ja annonasalaatti

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmunaa
2 dlruokosokeria
1 rklvaniljasokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlmaissitärkkelystä
1 tlleivinjauhetta

Kostuttaminseen

1/2 lpäärynäsiideriä

Sisään

2 - 3 kplannoonaa
1 kplappelsiinin mehu
2 rklsitruunamehua
(sokeria)
1 rklvoita

Koristeluun

appelsiinin tai sitruunan kuorta tai sukaattia

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää sihdaten jauhot, joihin olet sekoittanut maissitärkkelyksen ja leivinjauheen.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.Kostuta kakku lämpimänä vuoassaan siiderillä. Odota hetki ja kumoa kakku vadille.Halkaise annoonat ja poista siemenet ja kuori. Viipaloi malto kasariin. Lisää appelsiini- ja sitruunamehut. Kuumenna varoen, että palat pehmenevät hiukan. Lisää voi ja tarpeen mukaan sokeria.Kaada seos kakun keskelle ja koristele. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä