Savukalapiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Helppo kalapiirakka syntyy nopeasti kotimaisesta, leppäsavustetusta kalasäilykkeestä. Tarjoa savukalapiirakka lämpimänä tai kylmänä. Piirakasta tulee 16 pikkuviipaletta tai 8 reilumpaa palaa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)

Täyte

200 g(1 prk) kermaviiliä
1 kplkananmuna
1/2 kpl(ruukkua) tilliä
300 g(2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa
1 rklkapriksia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja aseta se piirasvuokaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)
  2. 2

    Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Hienonna tilli ja lisää se kermaviiliseokseen. Levitä seos piirakkapohjalle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 kplkananmuna
    1/2 kpl(ruukkua) tilliä
  3. 3

    Valuta leppäsavukalasäilykkeet ja asettele kalapaloja kermaviilitäytteen päälle. Ripottele kaprikset pinnalle.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa
    1 rklkapriksia
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista), 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
7.10.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä