Savukalapiirakka
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kalapiirakka syntyy nopeasti kotimaisesta, leppäsavustetusta kalasäilykkeestä. Tarjoa savukalapiirakka lämpimänä tai kylmänä. Piirakasta tulee 16 pikkuviipaletta tai 8 reilumpaa palaa.
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 kpl | (ruukkua) tilliä |
| 300 g | (2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa |
| 1 rkl | kapriksia |
- 1.
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja aseta se piirasvuokaan.
- 2.
Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Hienonna tilli ja lisää se kermaviiliseokseen. Levitä seos piirakkapohjalle.
- 3.
Valuta leppäsavukalasäilykkeet ja asettele kalapaloja kermaviilitäytteen päälle. Ripottele kaprikset pinnalle.
- 4.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Savukalapiirakka
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Helppo kalapiirakka syntyy nopeasti kotimaisesta, leppäsavustetusta kalasäilykkeestä. Tarjoa savukalapiirakka lämpimänä tai kylmänä. Piirakasta tulee 16 pikkuviipaletta tai 8 reilumpaa palaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
Täyte | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 kpl | (ruukkua) tilliä |
| 300 g | (2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa |
| 1 rkl | kapriksia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja aseta se piirasvuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) - 2
Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Hienonna tilli ja lisää se kermaviiliseokseen. Levitä seos piirakkapohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 kpl kananmuna 1/2 kpl (ruukkua) tilliä - 3
Valuta leppäsavukalasäilykkeet ja asettele kalapaloja kermaviilitäytteen päälle. Ripottele kaprikset pinnalle.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa 1 rkl kapriksia - 4
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,1 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
—
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,1 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
—
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista), 1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























