Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savukalapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Helppo kalapiirakka syntyy nopeasti kotimaisesta, leppäsavustetusta kalasäilykkeestä. Tarjoa savukalapiirakka lämpimänä tai kylmänä. Piirakasta tulee 16 pikkuviipaletta tai 8 reilumpaa palaa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)

Täyte

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
kananmuna
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
300 g
(2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa
1 rkl
kapriksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja aseta se piirasvuokaan.

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)
2

Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Hienonna tilli ja lisää se kermaviiliseokseen. Levitä seos piirakkapohjalle.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
kananmuna
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
3

Valuta leppäsavukalasäilykkeet ja asettele kalapaloja kermaviilitäytteen päälle. Ripottele kaprikset pinnalle.

300 g
(2 prk, 150/115 g) leppäsavukalasäilykettä tai muuta savukalaa
1 rkl
kapriksia
4

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.10.2022
|
Muokattu: 1.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

97

407

5,9 g

1,8 g

1,1 g

1,1 g

9,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista),

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli