Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohi ja varhaisvihannekset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
savustuspussi
1 kpl
sitruuna viipaleina
n. 800 g lohifileetä
suolaa, pippuria

Varhaisvihannekset:

500 g
varhaisperunoita
1 kpl
nippu porkkanaa
1 kpl
nippu sipulia
1 kpl
nippu retiisejä
2 rkl
voita
1/2 dl
silputtua tilliä
suolaa, pippuria

Naattipesto:

1 kpl
sitruunan mehu
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
parmesaaniraastetta
2 kpl
valkosipulinkynttä
porkkanan ja retiisin naatit
suolaa, pippuria, 1 tl juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Levitä sitruunaviipaleet lohen pintaan ja laita filee savustuspussiin. Sulje huolellisesti.

2

Lämmitä grilli kuumaksi. Aseta savustuspussi grilliin, laske lämpöä ja anna paistua n. 15–20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.

3

Tarjoile varhaisvihannesten kanssa

4

Keitä perunat suolatussa vedessä.

5

Pese ja leikkaa naatit pois porkkanasta ja retiisistä. Ota naatit talteen.

6

Halkaise retiisit, porkkanat ja sipulit pituussuunnassa.

7

Sulata isossa pannussa voi. Paista porkkanat, retiisit ja sipulit. Jätä purutuntumaa.

8

Halkaise keitetyt perunat ja lisää pannulle.

9

Mausta suolalla ja pippurilla.

10

Voit tehdä vihannesten naateista naattipestoa

11

Ryöppää naatteja kiehuvassa vedessä n. 30 sek. ja jäähdytä kylmässä vedessä jotta väri säilyy. Porkkanan naatit voit korvata kourallisella rucolaa.

12

Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja sileäksi pestoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.