Savulohi ja varhaisvihannekset
Savulohi ja varhaisvihannekset
Yhteistyössä

Savulohi ja varhaisvihannekset

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsavustuspussi
1 kplsitruuna viipaleina
n. 800 g lohifileetä
suolaa, pippuria

Varhaisvihannekset:

500 gvarhaisperunoita
1 kplnippu porkkanaa
1 kplnippu sipulia
1 kplnippu retiisejä
2 rklvoita
1/2 dlsilputtua tilliä
suolaa, pippuria

Naattipesto:

1 kplsitruunan mehu
1 dloliiviöljyä
1 dlparmesaaniraastetta
2 kplvalkosipulinkynttä
porkkanan ja retiisin naatit
suolaa, pippuria, 1 tl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Levitä sitruunaviipaleet lohen pintaan ja laita filee savustuspussiin. Sulje huolellisesti.

  2. 2

    Lämmitä grilli kuumaksi. Aseta savustuspussi grilliin, laske lämpöä ja anna paistua n. 15–20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.

  3. 3

    Tarjoile varhaisvihannesten kanssa

  4. 4

    Keitä perunat suolatussa vedessä.

  5. 5

    Pese ja leikkaa naatit pois porkkanasta ja retiisistä. Ota naatit talteen.

  6. 6

    Halkaise retiisit, porkkanat ja sipulit pituussuunnassa.

  7. 7

    Sulata isossa pannussa voi. Paista porkkanat, retiisit ja sipulit. Jätä purutuntumaa.

  8. 8

    Halkaise keitetyt perunat ja lisää pannulle.

  9. 9

    Mausta suolalla ja pippurilla.

  10. 10

    Voit tehdä vihannesten naateista naattipestoa

  11. 11

    Ryöppää naatteja kiehuvassa vedessä n. 30 sek. ja jäähdytä kylmässä vedessä jotta väri säilyy. Porkkanan naatit voit korvata kourallisella rucolaa.

  12. 12

    Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja sileäksi pestoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä