Selleri-juustopaistos

Nappaa talteen!
Kerma ja juusto viimeistelevät peruna-selleripaistoksen.
| 600 g | juuriselleriä |
| 500 g | jauhoista perunaa |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | kermaa |
| Vuokaan | |
|---|---|
| margariinia | |
- 1.
Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.
Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.
Kerma ja juusto viimeistelevät peruna-selleripaistoksen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | juuriselleriä |
| 500 g | jauhoista perunaa |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | kermaa |
Vuokaan | |
| margariinia | |
Valmistus
- 1
Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.
Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.
Ravintosisältö
151
Energiaa kcal
632
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
151
Energiaa kcal
632
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Juustoraastetta, 1,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












