Selleri-juustopaistos

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Kerma ja juusto viimeistelevät peruna-selleripaistoksen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gjuuriselleriä
500 gjauhoista perunaa
150 gjuustoraastetta
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 dlkermaa

Vuokaan

margariinia

Valmistus

  1. 1

    Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.

    Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Juustoraastetta, 1,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025