Selleri-juustopaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Selleri-juustopaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kerma ja juusto viimeistelevät peruna-selleripaistoksen.

Ainekset

600 g
Juuriselleriä
500 g
Jauhoista perunaa
150 g
Juustoraastetta
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Kermaa

vuokaan

Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.

Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1013

242

12,7 g

7,8 g

18,5 g

5,0 g

4,0 g

10,7 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli