Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Selleri-juustopaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kerma ja juusto viimeistelevät peruna-selleripaistoksen.

Ainekset

600 g
Juuriselleriä
500 g
Jauhoista perunaa
150 g
Juustoraastetta
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Kermaa

Vuokaan

Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.

Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

151

632

5,5 g

3,3 g

18,5 g

5,0 g

4,0 g

3,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Juustoraastetta,

1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli