Voitele vuoka margariinilla. Kuori ja leikkaa selleri ja perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet vuokaan kerroksittain juustoraasteen, suolan ja pippurin kanssa.
Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
151
632
5,5 g
3,3 g
18,5 g
5,0 g
4,0 g
3,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Juustoraastetta,
1,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli