Sienilihapullat ja -kastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sienilihapullat ja -kastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3/4 dl
Korppujauhoja
1 dl
Kermaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Makeaa sinappia
1 tl
Rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
50 g
Herkkusieniä
400 g
Jauhelihaa

paistamiseen

Voita ja öljyä

sienikastike

150 g
Herkkusieniä
1 rkl
Voita
1 kpl
Pieni sipuli
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Omenasiideriä
1 dl
Kermaa
1 dl
Lihalientä
1 rkl
Makeaa soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot, kerma, kananmuna, sinappi ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Harjaa sienet ja paloittele ne. Sekoita sienet ja jauheliha maustemassan joukkoon. Muotoile massasta kostutetuin käsin kahdeksan suurta lihapullaa. Paista pullat voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pannulla.

Valmista kastike. Pilko sienet ja paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää siideri, kerma, lihaliemi ja soijakastike. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta tasaiseksi. Nosta lihapullat kastikkeeseen lämpenemään.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2437

583

45,8 g

24,8 g

14,5 g

3,8 g

1,5 g

23,3 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Rakuunaa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli