Sienilihapullat ja -kastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3/4 dlkorppujauhoja
1 dlkermaa
1 kplkananmuna
1 rklmakeaa sinappia
1 tlrakuunaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
50 gherkkusieniä
400 gjauhelihaa

Paistamiseen

voita ja öljyä

Sienikastike

150 gherkkusieniä
1 rklvoita
1 kplpieni sipuli
1 1/2 rklvehnäjauhoja
2 dlomenasiideriä
1 dlkermaa
1 dllihalientä
1 rklmakeaa soijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita korppujauhot, kerma, kananmuna, sinappi ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Harjaa sienet ja paloittele ne. Sekoita sienet ja jauheliha maustemassan joukkoon. Muotoile massasta kostutetuin käsin kahdeksan suurta lihapullaa. Paista pullat voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pannulla.

    Valmista kastike. Pilko sienet ja paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää siideri, kerma, lihaliemi ja soijakastike. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta tasaiseksi. Nosta lihapullat kastikkeeseen lämpenemään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rakuunaa, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä