Sienilihapullat ja -kastike

Nappaa talteen!
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | kermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | makeaa sinappia |
| 1 tl | rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 50 g | herkkusieniä |
| 400 g | jauhelihaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita ja öljyä | |
| Sienikastike | |
| 150 g | herkkusieniä |
| 1 rkl | voita |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | omenasiideriä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 dl | lihalientä |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
- 1.
Sekoita korppujauhot, kerma, kananmuna, sinappi ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Harjaa sienet ja paloittele ne. Sekoita sienet ja jauheliha maustemassan joukkoon. Muotoile massasta kostutetuin käsin kahdeksan suurta lihapullaa. Paista pullat voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pannulla.
Valmista kastike. Pilko sienet ja paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää siideri, kerma, lihaliemi ja soijakastike. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta tasaiseksi. Nosta lihapullat kastikkeeseen lämpenemään.
Sienilihapullat ja -kastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | kermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | makeaa sinappia |
| 1 tl | rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 50 g | herkkusieniä |
| 400 g | jauhelihaa |
Paistamiseen | |
| voita ja öljyä | |
Sienikastike | |
| 150 g | herkkusieniä |
| 1 rkl | voita |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | omenasiideriä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 dl | lihalientä |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
Valmistus
- 1
Sekoita korppujauhot, kerma, kananmuna, sinappi ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Harjaa sienet ja paloittele ne. Sekoita sienet ja jauheliha maustemassan joukkoon. Muotoile massasta kostutetuin käsin kahdeksan suurta lihapullaa. Paista pullat voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pannulla.
Valmista kastike. Pilko sienet ja paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää siideri, kerma, lihaliemi ja soijakastike. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta tasaiseksi. Nosta lihapullat kastikkeeseen lämpenemään.
Ravintosisältö
586
Energiaa kcal
2449
Energiaa kj
45,8 g
Rasvaa
24,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
586
Energiaa kcal
2449
Energiaa kj
45,8 g
Rasvaa
24,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rakuunaa, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Voita ja öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












