Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi - Yhteishyvä

Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi

???
Annokset
4
Täytetyt silakkapihvit maistuvat monelle. Ne valmistat kätevästi ja nopeasti valmiiksi peratuista silakkafileistä. Niitä löytyy myös kaupasta pakastettuina. Tarjoa lisäkkeeksi ruohosipulimuusia.
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 700 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
3/4 dl
Ruisjauhoja
1 rkl
Tilliä

HERKKUSIENITÄYTE

150 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen öljyä ja margariinia

RUOHOSIPULIMUUSI

1 kg
Jauhoista perunaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Margariinia
3/4 dl
Hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Paista hienonnetut sienet ja sipuli pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita lautasella ruisjauhot ja tilli. Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Nosta hieman täytettä maustettujen silakkafileiden päälle. Nosta päälle toinen filee. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa ja paista pannulla keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Ruohosipulimuusi: Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää maito pienissä erissä sekä margariini. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla. Vatkaa perunansose kuohkeaksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa