Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytetyt silakkapihvit maistuvat monelle. Ne valmistat kätevästi ja nopeasti valmiiksi peratuista silakkafileistä. Niitä löytyy myös kaupasta pakastettuina. Tarjoa lisäkkeeksi ruohosipulimuusia.

Ainekset

600 - 700 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
3/4 dl
Ruisjauhoja
1 rkl
Tilliä

herkkusienitäyte

150 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen öljyä ja margariinia

ruohosipulimuusi

1 kg
Jauhoista perunaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Margariinia
3/4 dl
Hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista hienonnetut sienet ja sipuli pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita lautasella ruisjauhot ja tilli. Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Nosta hieman täytettä maustettujen silakkafileiden päälle. Nosta päälle toinen filee. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa ja paista pannulla keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Ruohosipulimuusi: Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää maito pienissä erissä sekä margariini. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla. Vatkaa perunansose kuohkeaksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.