Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi

Täytetyt silakkapihvit maistuvat monelle. Ne valmistat kätevästi ja nopeasti valmiiksi peratuista silakkafileistä. Niitä löytyy myös kaupasta pakastettuina. Tarjoa lisäkkeeksi ruohosipulimuusia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 - 700 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria
3/4 dlruisjauhoja
1 rkltilliä

Herkkusienitäyte

150 gherkkusieniä
1 kplsipuli
ripaus suolaa ja mustapippuria
paistamiseen öljyä ja margariinia

Ruohosipulimuusi

1 kgjauhoista perunaa
3 dlmaitoa
2 rklmargariinia
3/4 dlhienonnettua ruohosipulia
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Paista hienonnetut sienet ja sipuli pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Sekoita lautasella ruisjauhot ja tilli. Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Nosta hieman täytettä maustettujen silakkafileiden päälle. Nosta päälle toinen filee. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa ja paista pannulla keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

    Ruohosipulimuusi: Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää maito pienissä erissä sekä margariini. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla. Vatkaa perunansose kuohkeaksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä