Silli-mätileivät

Arvostele resepti
8 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplmakeaa limppua, esim. maalahden

Sillitahna

1 kplmatjessillifilee
1 kplkovaksi keitetty kananmuna
1 kplpieni sipuli
3 rklranskankermaa
2 rklhienonnettua tilliä ja ruohosipulia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

kirjolohenmätiä
ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta sillifilee. Kuori ja hienonna kananmuna ja sipuli. Hienonna silli ja sekoita munan ja sipulin kanssa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yritit. Mausta pippurilla. Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Nosta leiville. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua tilliä ja ruohosipulia, Rouhittua mustapippuria, Kirjolohenmätiä, Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä