Silli-mätileivät
15 min

Nappaa talteen!
| 8 kpl | makeaa limppua, esim. maalahden |
| Sillitahna | |
|---|---|
| 1 kpl | matjessillifilee |
| 1 kpl | kovaksi keitetty kananmuna |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 3 rkl | ranskankermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä ja ruohosipulia |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| kirjolohenmätiä | |
| ruohosipulia | |
- 1.
Huuhtele ja valuta sillifilee. Kuori ja hienonna kananmuna ja sipuli. Hienonna silli ja sekoita munan ja sipulin kanssa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yritit. Mausta pippurilla. Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Nosta leiville. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.
Silli-mätileivät
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | makeaa limppua, esim. maalahden |
Sillitahna | |
| 1 kpl | matjessillifilee |
| 1 kpl | kovaksi keitetty kananmuna |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 3 rkl | ranskankermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä ja ruohosipulia |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| kirjolohenmätiä | |
| ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja valuta sillifilee. Kuori ja hienonna kananmuna ja sipuli. Hienonna silli ja sekoita munan ja sipulin kanssa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yritit. Mausta pippurilla. Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Nosta leiville. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.
Ravintosisältö
104
Energiaa kcal
436
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,6 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
104
Energiaa kcal
436
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,6 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua tilliä ja ruohosipulia, Rouhittua mustapippuria, Kirjolohenmätiä, Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























