Silli-mätileivät | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Silli-mätileivät

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

8 kpl
Makeaa limppua, esim. maalahden

sillitahna

1 kpl
Matjessillifilee
1 kpl
Kovaksi keitetty kananmuna
1 kpl
Pieni sipuli
3 rkl
Ranskankermaa
2 rkl
Hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Kirjolohenmätiä
Ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja valuta sillifilee. Kuori ja hienonna kananmuna ja sipuli. Hienonna silli ja sekoita munan ja sipulin kanssa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yritit. Mausta pippurilla. Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Nosta leiville. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

430

103

3,6 g

1,8 g

13,4 g

0,9 g

1,3 g

3,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua tilliä ja ruohosipulia,

Rouhittua mustapippuria,

Kirjolohenmätiä,

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli