Maukkaat sillileivät maistuvat alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina. Itse marinoitu punasipuli viimeistelee sillileivät. Koristele tillillä.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kpl tummaa limppua
2 rklmargariinia
2 kplkeitettyä perunaa
2 kplkeitettyä kananmunaa
100 gmatjessilliä
1 kpl(150 g) ranskankermaa
tilliä

Marinoitu punasipuli

2 kplpunasipulia
1/2 dlpunaviinietikka
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Siirrä viipaleet kulhoon ja valuta päälle punaviinietikka. Lisää sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.

    Valuta marinadi pois sipulirenkaista. Voitele leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja kanamunat. Nostele perunaa, munaa ja silliä leiville. Kaavi ranskankerma pakastuspussiin, leikkaa kulma pois ja pursota sitä leiville. Koristele tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Margariinia, Tilliä, 0,5 dl Punaviinietikka, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä