Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sisu-jäätelökakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.

Ainekset

1 l
Vaniljajäätelöä
8 kpl
Tsinuskitoffeeta (cloetta)

Tervasiirappi

2 kpl
(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
1 kpl
(70 g) sisu kekäle -pastilleja
1/2 - 1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
Rosmariinia, koristeeksi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä

1/2 - 1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
(70 g) sisu kekäle -pastilleja
2 kpl
(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
2

Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.

8 kpl
Tsinuskitoffeeta (cloetta)
3

Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.

1 l
Vaniljajäätelöä
Rosmariinia, koristeeksi
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 2.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

635

7,5 g

4,5 g

18,5 g

17,6 g

2,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 dl Vettä,

Rosmariinia, koristeeksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli