Sisu-jäätelökakku

Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 lvaniljajäätelöä
8 kpltsinuskitoffeeta (cloetta)

Tervasiirappi

2 kpl(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
1 kpl(70 g) sisu kekäle -pastilleja
1/2 - 1 dlvettä
1/2 dlsokeria
rosmariinia, koristeeksi

Valmistus

  1. 1

    Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä

    MääräAinesosa
    1/2 - 1 dlvettä
    1/2 dlsokeria
    1 kpl(70 g) sisu kekäle -pastilleja
    2 kpl(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
  2. 2

    Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.

    MääräAinesosa
    8 kpltsinuskitoffeeta (cloetta)
  3. 3

    Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.

    MääräAinesosa
    1 lvaniljajäätelöä
    rosmariinia, koristeeksi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 - 1 dl Vettä, Rosmariinia, koristeeksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
2.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä