Sisu-jäätelökakku

Nappaa talteen!
Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.
| 1 l | vaniljajäätelöä |
| 8 kpl | tsinuskitoffeeta (cloetta) |
| Tervasiirappi | |
|---|---|
| 2 kpl | (à 32 g) tervaleijona-pastilleja |
| 1 kpl | (70 g) sisu kekäle -pastilleja |
| 1/2 - 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| rosmariinia, koristeeksi | |
- 1.
Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä
- 2.
Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.
- 3.
Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.
Sisu-jäätelökakku
Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vaniljajäätelöä |
| 8 kpl | tsinuskitoffeeta (cloetta) |
Tervasiirappi | |
| 2 kpl | (à 32 g) tervaleijona-pastilleja |
| 1 kpl | (70 g) sisu kekäle -pastilleja |
| 1/2 - 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| rosmariinia, koristeeksi | |
Valmistus
- 1
Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä
Määrä Ainesosa 1/2 - 1 dl vettä 1/2 dl sokeria 1 kpl (70 g) sisu kekäle -pastilleja 2 kpl (à 32 g) tervaleijona-pastilleja - 2
Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.
Määrä Ainesosa 8 kpl tsinuskitoffeeta (cloetta) - 3
Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.
Määrä Ainesosa 1 l vaniljajäätelöä rosmariinia, koristeeksi
Ravintosisältö
152
Energiaa kcal
635
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
—
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
152
Energiaa kcal
635
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
—
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 - 1 dl Vettä, Rosmariinia, koristeeksi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























