Sisu-jäätelökakku - Yhteishyvä

Sisu-jäätelökakku

Annokset
8
Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Vaniljajäätelöä
8 kpl
Tsinuskitoffeeta (cloetta)

TERVASIIRAPPI

2 kpl
(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
1 kpl
(70 g) sisu kekäle -pastilleja
1/2 - 1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
Rosmariinia, koristeeksi

Näin teet

1

Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä

1/2 - 1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
(70 g) sisu kekäle -pastilleja
2 kpl
(à 32 g) tervaleijona-pastilleja
2

Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.

8 kpl
Tsinuskitoffeeta (cloetta)
3

Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.

1 l
Vaniljajäätelöä
Rosmariinia, koristeeksi
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g148 g
Proteiinia3 g20 g
Rasvaa8 g60 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj635 5077
Energiaa kcal152 1212

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 - 1 dl Vettä

  • Rosmariinia, koristeeksi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g148 g
Proteiinia3 g20 g
Rasvaa8 g60 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj635 5077
Energiaa kcal152 1212

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 - 1 dl Vettä

  • Rosmariinia, koristeeksi

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.