Sitruunasemifreddo - Yhteishyvä

Sitruunasemifreddo

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunankeltuaista
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
3/4 dl
Makeutusjauhetta (canderel green stevia)
2 dl
Vispautuvaa kermaa
1 kpl
(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
2 rkl
Sitruunamehua
60 g
Kaura- tai murokeksejä

KORISTEEKSI

Keksimuruja
Sitruunankuorta

Näin teet

1

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa