Sitruunasemifreddo

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunankeltuaista
3 kplkananmunanvalkuaista
3/4 dlmakeutusjauhetta (canderel green stevia)
2 dlvispautuvaa kermaa
1 kpl(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
2 rklsitruunamehua
60 gkaura- tai murokeksejä

Koristeeksi

keksimuruja
sitruunankuorta

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä