Sitruunasemifreddo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunasemifreddo

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 kpl
Kananmunankeltuaista
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
3/4 dl
Makeutusjauhetta (canderel green stevia)
2 dl
Vispautuvaa kermaa
1 kpl
(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
2 rkl
Sitruunamehua
60 g
Kaura- tai murokeksejä

koristeeksi

Keksimuruja
Sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.