Sitruunasemifreddo

Nappaa talteen!
| 3 kpl | kananmunankeltuaista |
| 3 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 3/4 dl | makeutusjauhetta (canderel green stevia) |
| 2 dl | vispautuvaa kermaa |
| 1 kpl | (200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 60 g | kaura- tai murokeksejä |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| keksimuruja | |
| sitruunankuorta | |
- 1.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.
Sitruunasemifreddo
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunankeltuaista |
| 3 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 3/4 dl | makeutusjauhetta (canderel green stevia) |
| 2 dl | vispautuvaa kermaa |
| 1 kpl | (200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 60 g | kaura- tai murokeksejä |
Koristeeksi | |
| keksimuruja | |
| sitruunankuorta | |
Valmistus
- 1
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




























