Skoonelainen omenapiirakka

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(noin 450 g) piimä- tai perunalimppu
150 gmargariinia
1/2 tljauhettua neilikkaa
1 tljauhettua inkivääriä
2 tljauhettua kanelia
2 tljauhettua kardemummaa
1 1/2 dlsokeria

Omenasose

1 kgomenoita
1/2 dlvettä
2 dlsokeria
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu

Valmistus

  1. 1

    Valmista omenasose. Kuori ja lohko omenat sekä poista siemenkodat. Siirrä omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kannen alla, kunnes omenoista erottuu höyryä. Lisää sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes omenat soseutuvat perunasurvimella. Sose saa olla karkeaa. Mausta sose sitruunankuorella ja -mehulla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    2 dlsokeria
    1 kgomenoita
    1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
  2. 2

    Viipaloi leipä ja leikkaa tarvittaessa kovat reunat pois. Murenna leipä hienoksi käsin tai monitoimikoneessa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(noin 450 g) piimä- tai perunalimppu
  3. 3

    Sulata rasva pannussa. Lisää leipämurut, mausteet ja sokeri. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta leipäseosta.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 tljauhettua kardemummaa
    2 tljauhettua kanelia
    1/2 tljauhettua neilikkaa
  4. 4

    Painele puolet leipämuruista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle omenasose. Peitä lopuilla leipämuruilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
1.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025