Skoonelainen omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
SOK

Skoonelainen omenapiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(noin 450 g) piimä- tai perunalimppu
150 g
Margariinia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
2 tl
Jauhettua kanelia
2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 1/2 dl
Sokeria

omenasose

1 kg
Omenoita
1/2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista omenasose. Kuori ja lohko omenat sekä poista siemenkodat. Siirrä omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kannen alla, kunnes omenoista erottuu höyryä. Lisää sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes omenat soseutuvat perunasurvimella. Sose saa olla karkeaa. Mausta sose sitruunankuorella ja -mehulla.

1/2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 kg
Omenoita
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
2

Viipaloi leipä ja leikkaa tarvittaessa kovat reunat pois. Murenna leipä hienoksi käsin tai monitoimikoneessa.

1 kpl
(noin 450 g) piimä- tai perunalimppu
3

Sulata rasva pannussa. Lisää leipämurut, mausteet ja sokeri. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta leipäseosta.

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Jauhettua kardemummaa
2 tl
Jauhettua kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
4

Painele puolet leipämuruista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle omenasose. Peitä lopuilla leipämuruilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 1.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.