Smetanainen sillikaviaari

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Tämä täyteläinen sillikaviaari syntyy matjessillistä, varhaissipulista, tillistä, keitetyistä kananmunista ja smetanasta. Tarjoile uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 pkt) matjessillifileetä
2 kplkananmunaa
2 kplvarhaissipulia
1/2 kplruukkua tilliä
120 g(1 prk) smetanaa
1 tldijoninsinappia
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) matjessillifileetä
  2. 2

    Keitä munat koviksi, 8−10 minuuttia. Jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna tilli ja leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplvarhaissipulia
    1/2 kplruukkua tilliä
  4. 4

    Sekoita kaviaarin ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarjoa varhaisperunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 tldijoninsinappia
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsokeria

Vinkki: Helpon ja herkullisen silliröran paras pari ovat uudet perunat. Myös ruis- tai saaristolaisleipä maistuvat makoisilta tillillä ja sinapilla maustetun sillikaviaarin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä