Smetanainen sillikaviaari
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä täyteläinen sillikaviaari syntyy matjessillistä, varhaissipulista, tillistä, keitetyistä kananmunista ja smetanasta. Tarjoile uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
| 180 g | (1 pkt) matjessillifileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | varhaissipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi.
- 2.
Keitä munat koviksi, 8−10 minuuttia. Jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat.
- 3.
Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna tilli ja leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.
- 4.
Sekoita kaviaarin ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarjoa varhaisperunoiden kanssa.
Smetanainen sillikaviaari
Tämä täyteläinen sillikaviaari syntyy matjessillistä, varhaissipulista, tillistä, keitetyistä kananmunista ja smetanasta. Tarjoile uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 pkt) matjessillifileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | varhaissipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi.
Määrä Ainesosa 180 g (1 pkt) matjessillifileetä - 2
Keitä munat koviksi, 8−10 minuuttia. Jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 3
Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna tilli ja leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl varhaissipulia 1/2 kpl ruukkua tilliä - 4
Sekoita kaviaarin ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarjoa varhaisperunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 120 g (1 prk) smetanaa 1 tl dijoninsinappia 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl sokeria
Vinkki: Helpon ja herkullisen silliröran paras pari ovat uudet perunat. Myös ruis- tai saaristolaisleipä maistuvat makoisilta tillillä ja sinapilla maustetun sillikaviaarin kanssa.
Ravintosisältö
179
Energiaa kcal
747
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
179
Energiaa kcal
747
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























