Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Smetanasilli

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Valmiiksi maustetuista, nahattomista ja ruodottomista matjessillifileistä on helppo valmistaa silliherkkuja. Smetana ja silli ovat klassinen makupari juhlapäivän kalapöytään.

Ainekset

150 g
(1 pkt) matjessillifileitä
1/2 kpl
punasipuli
120 g
(1 prk) smetanaa

Koristeluun

1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1 tl
roseepippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele sillit, valuta ja paloittele annospaloiksi. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

1/2 kpl
punasipuli
150 g
(1 pkt) matjessillifileitä
2

Laita silli tarjoiluastiaan ja lisää päälle sipulilohkoja. Levitä smetana päälle nokareina. Koristele tillillä ja roseepippureilla. Tarjoa esimerkiksi joulun kalapöydässä.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
roseepippuria
1/2 dl
tilliä hienonnettuna

Vinkki: Poista matjessillifileistä suolaa halutessasi liottamalla sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 12.12.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

135

566

11,2 g

6,2 g

5,5 g

5,2 g

0,3 g

3,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli