Smetanasilli

arvosana3/5

(3)arviota
6 Annosta

15 min

Valmiiksi maustetuista, nahattomista ja ruodottomista matjessillifileistä on helppo valmistaa silliherkkuja. Smetana ja silli ovat klassinen makupari juhlapäivän kalapöytään.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) matjessillifileitä
1/2 kplpunasipuli
120 g(1 prk) smetanaa

Koristeluun

1/2 dltilliä hienonnettuna
1 tlroseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele sillit, valuta ja paloittele annospaloiksi. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpunasipuli
    150 g(1 pkt) matjessillifileitä
  2. 2

    Laita silli tarjoiluastiaan ja lisää päälle sipulilohkoja. Levitä smetana päälle nokareina. Koristele tillillä ja roseepippureilla. Tarjoa esimerkiksi joulun kalapöydässä.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 tlroseepippuria
    1/2 dltilliä hienonnettuna

Vinkki: Poista matjessillifileistä suolaa halutessasi liottamalla sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä