Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sokerittomat eclair-leivokset

Sokerittomat eclair-leivokset

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Makeuta ranskalaiset tuulihattuleivokset makeutusjauheella, niin saat sokerittomat herkut kesän ja kevään juhliin.

Ainekset

1 dl
Maitoa
1 dl
Vettä
75 g
Voita
1/4 tl
suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keskikokoista kananmunaa
1/2 tl
leivinjauhetta

täyte

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Vispikermaa
2 tl
Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)
200 g
Rahkaa
1 dl
Mansikkasurvosta
1 rkl
Sitruunamehua
Mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mittaa maito, vesi, voi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu kattilan reunoista irtoava pallo. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia.

1 dl
Maitoa
1 dl
Vettä
75 g
Voita
1/4 tl
suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
2

Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella samalla vatkaten. Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa. Pane taikina isoon pursotinpussiin. Voit käyttää pussia tyllan kanssa tai ilman. Pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille 7–8 cm:n mittaisia tankoja. Jätä tankojen väliin riittävästi tilaa, sillä leivonnaiset turpoavat uunissa.

3 kpl
Keskikokoista kananmunaa
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Paista eclaireja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kuin vasta paistamisen loppupuolella. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi tuulihattu: kevyt ja sisältä ontto on kypsä.

4

Valmista täyte leivosten jäähtyessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Mausta kerma makeutusjauheella ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, survotut mansikat ja sitruunamehu joukkoon.

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Vispikermaa
2 tl
Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)
200 g
Rahkaa
1 dl
Mansikkasurvosta
1 rkl
Sitruunamehua
5

Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota täyte leivosten sisään ja koristele mansikkaviipaleilla. Nosta kansi päälle.

Mansikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 13.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

617

10,5 g

6,6 g

8,7 g

2,3 g

0,5 g

4,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,25 tl suolaa,

0,5 tl leivinjauhetta,

Vaniljatanko,

2 tl Makeutusjauhetta (esim, canderel tai hermesetas stevia),

1 rkl Sitruunamehua,

Mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli