Sokerittomat Eclair-leivokset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sokerittomat Eclair-leivokset

???
Kappaleita
15
Makeuta ranskalaiset tuulihattuleivokset makeutusjauheella, niin saat sokerittomat herkut kesän ja kevään juhliin.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Maitoa
1 dl
Vettä
75 g
Voita
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keskikokoista kananmunaa
1/2 tl
(1/2 tl) leivinjauhetta

TÄYTE

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Vispikermaa
2 tl
Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)
200 g
Rahkaa
1 dl
Mansikkasurvosta
1 rkl
Sitruunamehua
Mansikoita

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mittaa maito, vesi, voi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu kattilan reunoista irtoava pallo. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia.

Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella samalla vatkaten. Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa. Pane taikina isoon pursotinpussiin. Voit käyttää pussia tyllan kanssa tai ilman. Pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille 7–8 cm:n mittaisia tankoja. Jätä tankojen väliin riittävästi tilaa, sillä leivonnaiset turpoavat uunissa.

Paista eclaireja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kuin vasta paistamisen loppupuolella. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi tuulihattu: kevyt ja sisältä ontto on kypsä.

Valmista täyte leivosten jäähtyessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Mausta kerma makeutusjauheella ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, survotut mansikat ja sitruunamehu joukkoon.

Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota täyte leivosten sisään ja koristele mansikkaviipaleilla. Nosta kansi päälle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 27.10.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g130 g
Proteiinia4 g64 g
Rasvaa10 g157 g
Kuituja0 g7 g
Energiaa kj617 9261
Energiaa kcal148 2214

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 0,5 tl (1/2 tl) leivinjauhetta

  • Vaniljatanko

  • 2 tl Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • Mansikoita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g130 g
Proteiinia4 g64 g
Rasvaa10 g157 g
Kuituja0 g7 g
Energiaa kj617 9261
Energiaa kcal148 2214

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 0,5 tl (1/2 tl) leivinjauhetta

  • Vaniljatanko

  • 2 tl Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • Mansikoita

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.