Sokerittomat eclair-leivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sokerittomat eclair-leivokset

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Makeuta ranskalaiset tuulihattuleivokset makeutusjauheella, niin saat sokerittomat herkut kesän ja kevään juhliin.

Ainekset

1 dl
Maitoa
1 dl
Vettä
75 g
Voita
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keskikokoista kananmunaa
1/2 tl
(1/2 tl) leivinjauhetta

täyte

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Vispikermaa
2 tl
Makeutusjauhetta (esim. canderel tai hermesetas stevia)
200 g
Rahkaa
1 dl
Mansikkasurvosta
1 rkl
Sitruunamehua
Mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mittaa maito, vesi, voi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu kattilan reunoista irtoava pallo. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia.

Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella samalla vatkaten. Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa. Pane taikina isoon pursotinpussiin. Voit käyttää pussia tyllan kanssa tai ilman. Pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille 7–8 cm:n mittaisia tankoja. Jätä tankojen väliin riittävästi tilaa, sillä leivonnaiset turpoavat uunissa.

Paista eclaireja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kuin vasta paistamisen loppupuolella. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi tuulihattu: kevyt ja sisältä ontto on kypsä.

Valmista täyte leivosten jäähtyessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Mausta kerma makeutusjauheella ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, survotut mansikat ja sitruunamehu joukkoon.

Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota täyte leivosten sisään ja koristele mansikkaviipaleilla. Nosta kansi päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 19.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

617

148

10,5 g

6,6 g

8,7 g

2,3 g

0,5 g

4,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

0,5 tl (1/2 tl) leivinjauhetta,

Vaniljatanko,

2 tl Makeutusjauhetta (esim, canderel tai hermesetas stevia),

1 rkl Sitruunamehua,

Mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli