Struudeli

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Struudeli on kierteelle rullattu leivonnainen, joka tunnetaan erityisesti omenatäytteisenä. Tämä helppo struudeli täytetään kanelilla ja sokerilla maustetuilla omenapaloilla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
3 rklsulatettua tai juoksevaa margariinia
1 kplkananmuna
1/4 tlsuolaa
3/4 dllämmintä vettä
voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia

Omenatäyte:

2 - 3 kplomenaa
2 rklsokeria
1 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle.

    MääräAinesosa
    3 rklsulatettua tai juoksevaa margariinia
    1 kplkananmuna
    1/4 tlsuolaa
    3/4 dllämmintä vettä
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia
  2. 2

    Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja kauli venyttäen, kunnes se on ohut.

  3. 3

    Lisää täyte. Rullaa tiiviisti liinan avulla kuten kääretorttu. Voitele sulatetulla margariinilla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlkanelia
    2 rklsokeria
    2 - 3 kplomenaa
    voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä