Suklaaleivokset
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suklaata, suklaata ja suklaata! Hurmaavat leivonnaiset sisältävät kaakaokakkupohjaa, jonka välissä komeilee suklaakreemiä ja pintaa koristaa kiiltävä suklainen kuorrute.
| 175 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | vettä |
| Maitosuklaakreemi | |
|---|---|
| 200 g | maitosuklaata |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 2 rkl | tomusokeria |
| 50 g | margariinia |
| Kuorrutus | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | margariinia |
- 1.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.
- 2.
Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa. Jäähdytä pohja.
- 3.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Täytettä varten sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.
- 4.
Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.
Suklaaleivokset
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Suklaata, suklaata ja suklaata! Hurmaavat leivonnaiset sisältävät kaakaokakkupohjaa, jonka välissä komeilee suklaakreemiä ja pintaa koristaa kiiltävä suklainen kuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | vettä |
Maitosuklaakreemi | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 2 rkl | tomusokeria |
| 50 g | margariinia |
Kuorrutus | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | margariinia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.
Määrä Ainesosa 175 g margariinia 2 1/2 dl sokeria 4 kpl munaa 4 rkl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl vettä - 2
Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa. Jäähdytä pohja.
- 3
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Täytettä varten sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.
Määrä Ainesosa 200 g maitosuklaata 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 50 g margariinia 2 rkl tomusokeria - 4
Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 3/4 dl kuohukermaa 1 rkl margariinia
Ravintosisältö
498
Energiaa kcal
2085
Energiaa kj
32,4 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,4 g
Hiilihydraatteja
32,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
498
Energiaa kcal
2085
Energiaa kj
32,4 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,4 g
Hiilihydraatteja
32,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















