Suklaamarenkikakku

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Koristele kakku oman makusi mukaan, mutta muista lisätä mukaan myös jotain pientä suolaista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Marenkipohja

4 kplkananmunanvalkuaista
2 dlsokeria
1 tlmaissitärkkelystä
1 tlvalkoviinietikkaa
50 gtaloussuklaata

Päälle

2 dlvispikermaa
1 - 2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria
100 gmascarponejuustoa
150 gtaloussuklaata

Koristeeksi

vaahtokarkkeja
ranskanpastilleja
popcorneja tai suolapähkinöitä
kermakaramelleja (esim. omar)
sulatettua taloussuklaata

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
    Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
    Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Maissitärkkelystä, 2 tl Vaniljasokeria, Vaahtokarkkeja, Ranskanpastilleja, Popcorneja tai suolapähkinöitä, Kermakaramelleja (esim. omar), Sulatettua taloussuklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä