Suklaamarenkikakku - Yhteishyvä

Suklaamarenkikakku

Suklaamarenkikakku
Annokset
6
Koristele kakku oman makusi mukaan, mutta muista lisätä mukaan myös jotain pientä suolaista.
Jaa Somessa

Ainekset

MARENKIPOHJA

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 dl
Sokeria
1 tl
Maissitärkkelystä
1 tl
Valkoviinietikkaa
50 g
Taloussuklaata

PÄÄLLE

2 dl
Vispikermaa
1 - 2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
100 g
Mascarponejuustoa
150 g
Taloussuklaata

KORISTEEKSI

Vaahtokarkkeja
Ranskanpastilleja
Popcorneja tai suolapähkinöitä
Kermakaramelleja (esim. omar)
Sulatettua taloussuklaata

Näin teet

1

Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g314 g
Proteiinia7 g40 g
Rasvaa28 g169 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj2069 12411
Energiaa kcal494 2964

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Maissitärkkelystä

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Vaahtokarkkeja

  • Ranskanpastilleja

  • Popcorneja tai suolapähkinöitä

  • Kermakaramelleja (esim. omar)

  • Sulatettua taloussuklaata

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g314 g
Proteiinia7 g40 g
Rasvaa28 g169 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj2069 12411
Energiaa kcal494 2964

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Maissitärkkelystä

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Vaahtokarkkeja

  • Ranskanpastilleja

  • Popcorneja tai suolapähkinöitä

  • Kermakaramelleja (esim. omar)

  • Sulatettua taloussuklaata

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.