Suklaamarenkikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaamarenkikakku

Suklaamarenkikakku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Koristele kakku oman makusi mukaan, mutta muista lisätä mukaan myös jotain pientä suolaista.

Ainekset

marenkipohja

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 dl
Sokeria
1 tl
Maissitärkkelystä
1 tl
Valkoviinietikkaa
50 g
Taloussuklaata

päälle

2 dl
Vispikermaa
1 - 2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
100 g
Mascarponejuustoa
150 g
Taloussuklaata

koristeeksi

Vaahtokarkkeja
Ranskanpastilleja
Popcorneja tai suolapähkinöitä
Kermakaramelleja (esim. omar)
Sulatettua taloussuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2069

494

28,2 g

17,5 g

52,3 g

51,3 g

1,8 g

6,7 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Maissitärkkelystä,

2 tl Vaniljasokeria,

Vaahtokarkkeja,

Ranskanpastilleja,

Popcorneja tai suolapähkinöitä,

Kermakaramelleja (esim, omar),

Sulatettua taloussuklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli