Suklaamarenkikakku

Nappaa talteen!
Koristele kakku oman makusi mukaan, mutta muista lisätä mukaan myös jotain pientä suolaista.
| Marenkipohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 50 g | taloussuklaata |
| Päälle | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | mascarponejuustoa |
| 150 g | taloussuklaata |
| Koristeeksi | |
| vaahtokarkkeja | |
| ranskanpastilleja | |
| popcorneja tai suolapähkinöitä | |
| kermakaramelleja (esim. omar) | |
| sulatettua taloussuklaata | |
- 1.
Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.
Suklaamarenkikakku
arvosana4/5
Koristele kakku oman makusi mukaan, mutta muista lisätä mukaan myös jotain pientä suolaista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Marenkipohja | |
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 50 g | taloussuklaata |
Päälle | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | mascarponejuustoa |
| 150 g | taloussuklaata |
Koristeeksi | |
| vaahtokarkkeja | |
| ranskanpastilleja | |
| popcorneja tai suolapähkinöitä | |
| kermakaramelleja (esim. omar) | |
| sulatettua taloussuklaata | |
Valmistus
- 1
Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.
Ravintosisältö
494
Energiaa kcal
2069
Energiaa kj
28,2 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
51,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
494
Energiaa kcal
2069
Energiaa kj
28,2 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
51,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Maissitärkkelystä, 2 tl Vaniljasokeria, Vaahtokarkkeja, Ranskanpastilleja, Popcorneja tai suolapähkinöitä, Kermakaramelleja (esim. omar), Sulatettua taloussuklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























