Rouhi suklaa. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää etikka ja kääntele sekaan suklaarouhe. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista marenkia 110-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Siirrä jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolella teholla. Sekoita kerran sulattamisen aikana.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarponejuusto ja haalea suklaa. Jätä vähän suklaata kakun päälle valutettavaksi. Levitä suklaakerma pohjan päälle. Koristele.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
494
2069
28,2 g
17,5 g
52,3 g
51,3 g
1,8 g
6,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Maissitärkkelystä,
2 tl Vaniljasokeria,
Vaahtokarkkeja,
Ranskanpastilleja,
Popcorneja tai suolapähkinöitä,
Kermakaramelleja (esim, omar),
Sulatettua taloussuklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli