Suklaaminikakut

Nappaa talteen!
Tummaa suklaata, kinuskikastiketta ja hilloa. Pienet mutta herkulliset suklaakakut maistuvat kodin juhlissa ja vaikkapa brunssin päätteeksi. Koristele minikakut marjoilla ja strösselillä.
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaota |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | tummaa suklaata |
| Kostutukseen | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Väliin | |
| 1 dl | vadelma- tai mansikkahilloa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | kinuskikastiketta |
| Koristeeksi | |
| marjoja | |
| strösseliä | |
- 1.
Rouhi tai raasta suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa kakut jäähtyneinä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Leikkaa kakut kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjille kerros hilloa ja kinuskikermaa. Lisää päälle kakkukerros kostuta ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Koristele marjoilla ja strösselillä.
Suklaaminikakut
Tummaa suklaata, kinuskikastiketta ja hilloa. Pienet mutta herkulliset suklaakakut maistuvat kodin juhlissa ja vaikkapa brunssin päätteeksi. Koristele minikakut marjoilla ja strösselillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaota |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | tummaa suklaata |
Kostutukseen | |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Väliin | |
| 1 dl | vadelma- tai mansikkahilloa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | kinuskikastiketta |
Koristeeksi | |
| marjoja | |
| strösseliä | |
Valmistus
- 1
Rouhi tai raasta suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa kakut jäähtyneinä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Leikkaa kakut kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjille kerros hilloa ja kinuskikermaa. Lisää päälle kakkukerros kostuta ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Koristele marjoilla ja strösselillä.
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1665
Energiaa kj
21,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,5 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1665
Energiaa kj
21,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,5 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 tl Vaniljasokeria, 2 rkl Kinuskikastiketta, Marjoja, Strösseliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























