Suklaaminikakut

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Tummaa suklaata, kinuskikastiketta ja hilloa. Pienet mutta herkulliset suklaakakut maistuvat kodin juhlissa ja vaikkapa brunssin päätteeksi. Koristele minikakut marjoilla ja strösselillä.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaota
1 tlleivinjauhetta
100 gtummaa suklaata

Kostutukseen

1 1/2 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Väliin

1 dlvadelma- tai mansikkahilloa
3 dlvispikermaa
2 rklkinuskikastiketta

Koristeeksi

marjoja
strösseliä

Valmistus

  1. 1

    Rouhi tai raasta suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Kumoa kakut jäähtyneinä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Leikkaa kakut kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjille kerros hilloa ja kinuskikermaa. Lisää päälle kakkukerros kostuta ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Koristele marjoilla ja strösselillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 tl Vaniljasokeria, 2 rkl Kinuskikastiketta, Marjoja, Strösseliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä