Suklaaminikakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaaminikakut

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Tummaa suklaata, kinuskikastiketta ja hilloa. Pienet mutta herkulliset suklaakakut maistuvat kodin juhlissa ja vaikkapa brunssin päätteeksi. Koristele minikakut marjoilla ja strösselillä.

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaota
1 tl
Leivinjauhetta
100 g
Tummaa suklaata

kostutukseen

1 1/2 dl
Maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

väliin

1 dl
Vadelma- tai mansikkahilloa
3 dl
Vispikermaa
2 rkl
Kinuskikastiketta

koristeeksi

Marjoja
Strösseliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rouhi tai raasta suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kumoa kakut jäähtyneinä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Leikkaa kakut kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjille kerros hilloa ja kinuskikermaa. Lisää päälle kakkukerros kostuta ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Koristele marjoilla ja strösselillä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1665

398

21,6 g

13,3 g

41,5 g

31,9 g

1,9 g

7,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria,

2 rkl Kinuskikastiketta,

Marjoja,

Strösseliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli