Suklaapiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Herkullinen suklaapiirakka sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Tarjoile jäähtyneen suklaapiirakan kanssa vanilja- tai kermavaahtoa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gmargariinia
1 dlsokeria
1 kplmuna
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta

Täyte:

100 gmargariinia
100 gtummaa suklaata
2 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
2 dlmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlsokeria
    1 kplmuna
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
  2. 2

    Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila levyltä ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Lisää maito ja jäähtynyt suklaaseos. Sekoita vatkaimella täyte tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    100 gtummaa suklaata
    2 kplmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
    2 dlmaitoa
  3. 3

    Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai pidempään, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025