Suklaapiirakka - Yhteishyvä

Suklaapiirakka

???
Annokset
6
Herkullinen suklaapiirakka sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Tarjoile jäähtyneen suklaapiirakan kanssa vanilja- tai kermavaahtoa.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta

TÄYTE:

100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
2 dl
Maitoa

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila levyltä ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Lisää maito ja jäähtynyt suklaaseos. Sekoita vatkaimella täyte tasaiseksi. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai pidempään, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilja- tai kermavaahdon kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 24.7.2009
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa