Suklaapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaapiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullinen suklaapiirakka sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Tarjoile jäähtyneen suklaapiirakan kanssa vanilja- tai kermavaahtoa.

Ainekset

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta

täyte:

100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
2 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila levyltä ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Lisää maito ja jäähtynyt suklaaseos. Sekoita vatkaimella täyte tasaiseksi. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai pidempään, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilja- tai kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 24.7.2009
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.