Suklainen banaani-appelsiinikakku - Yhteishyvä

Suklainen banaani-appelsiinikakku

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUTAIKINA

6 kpl
Munaa
2 tl
Vanilliinisokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta

KOSTUTUKSEEN

1 1/2 dl
Appelsiinimehua
2 rkl
Vahvaa kahvia

TÄYTE

3 kpl
Banaania
5 dl
Kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta
1/2 rkl
Kaakaojauhetta
Sokeria maun mukaan

VÄLIIN

Noin 1 dl appelsiinimarmeladia

KORISTEEKSI

Raastettua taloussuklaata
Raastettua appelsiinikuorta

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti.  Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi laidalliseen uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan kypsäksi. Kumoa jäähtynyt kakkulevy leivinpöydälle ja leikkaa se neljää samankokoiseen suorakaiteen muotoisen palaan. Leikkaa yksi paloista edelleen leveyssuunnassa 6-7 suorakaiteeseen. Kostuta pohjapalat appelsiinimehulla ja kahvilla.Valmista täyte. Soseuta banaanit. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen loput täytteen ainekset. Aloita kakun kokoaminen levittämällä pohjimmaisen kakkupalan päälle kerros marmeladia ja sen päälle kerros täytettä. Nosta täytteen päälle seuraava kakkupohja ja toimi kuten edellä. Kolmannen kerroksen kohdalla pursota täyte pohjan päälle paksuiksi raidoiksi. Aseta pienet kakkupohjat nojaamaan täytteeseen ja ripottele päälle suklaa- ja appelsiininkuoriraastetta.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa