Suklainen jouluhalko - Yhteishyvä

Suklainen jouluhalko

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 1/2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

2 dl
Kuohukermaa
200 g
Appelsiininmakuista tuorejuustoa
50 g
Taloussuklaata rouhittuna
1/2 rkl
Sokeria

KOURRUTUS

2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
50 g
Taloussuklaata
1/2 rkl
Pikakahvijauhetta

KORISTELU

Pikakahvijauhetta
Cocktailkirsikoita

Näin teet

1

Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpapereineen sokeroidulle alustalle ja irrota leivinpaperi varovasti pohjan päältä. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahtoon loput aineista. Levitä täyte pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan. Jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa molemmista rullan päistä pienet palat pois niin, että päistä tulee tasaiset. Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma ja pane sekaan sokeri, sulatettu suklaa ja pikakahvijauhe. Levitä kuorrutus halon päälle ja koristele pinta vielä pikakahvijauheella ja kirsikoilla.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa