Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5–7 minuuttia.
Kumoa kypsä kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille. Poista pohjapaperi torttupohjasta varovasti vetäen. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Rouhi suklaa. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Nostele vaahto tuorejuustoseokseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Laita jääkaappiin kuorrutuksen valmistuksen ajaksi.
Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja pikakahvijauhe samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Vedä haarukalla kuvioita jouluhalon pintaan. Säilytä halko jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1441
344
23,3 g
13,6 g
25,7 g
19,1 g
1,2 g
7,5 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl Pikakahvijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli