Suklainen jouluhalko | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklainen jouluhalko

Suklainen jouluhalko

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Nopeasti valmistuvan jouluhalon täytteessä maistuvat appelsiini ja suklaa. Tämä versio perinteisestä ranskalaisesta joululeivonnaisesta on yhtä helppo valmistaa kuin kääretorttu.

Ruokavaliot

Ainekset

taikina

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 1/2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

50 g
tummaa tai maitosuklaata
200 g
(1 pkt) appelsiinituorejuustoa
1/2 rkl
Sokeria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

kuorrutus

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
50 g
tummaa tai maitosuklaata
1/2 rkl
Pikakahvijauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5–7 minuuttia.

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 rkl
Kaakaojauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2

Kumoa kypsä kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille. Poista pohjapaperi torttupohjasta varovasti vetäen. Anna jäähtyä.

3

Valmista täyte. Rouhi suklaa. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Nostele vaahto tuorejuustoseokseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Laita jääkaappiin kuorrutuksen valmistuksen ajaksi.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 pkt) appelsiinituorejuustoa
50 g
tummaa tai maitosuklaata
1/2 rkl
Sokeria
4

Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja pikakahvijauhe samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Vedä haarukalla kuvioita jouluhalon pintaan. Säilytä halko jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
50 g
tummaa tai maitosuklaata
2 rkl
Sokeria
1/2 rkl
Pikakahvijauhetta
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 14.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1441

344

23,3 g

13,6 g

25,7 g

19,1 g

1,2 g

7,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl Pikakahvijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli