Suklainen sacherkakku - Yhteishyvä

Suklainen sacherkakku

???
Annokset
15
Ihana suklainen sacherkakku on klassikko. Nauti sacher kermavaahdon kera.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Tummaa suklaata
250 g
Margariinia
5 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS:

1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Tummaa rommia tai appelsiinimehua

TÄYTE:

2 dl
Aprikoosihilloa

KUORRUTUS:

250 g
Tummaa suklaata
50 g
Margariinia

Näin teet

1

Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää mehu tai rommi. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä kakun väliin hilloa. Pane toinen kakkulevy päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla nesteellä. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Tee kuorrutukseen kuvioita veitsenkärjellä. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä. Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa