Suolainen cocktailtikkusiili
60 min

Nappaa talteen!
Valmista ikisuosikki tikkusiili uudella tavalla! Tämän siilin tikkuihin sujautetaan makuja koti-Suomesta, Italiasta ja Amerikasta. Siilin vartaloksi sopii vaikka jäävuorisalaatin, keräkaalin tai melonin puolikas.
| 1/2 kpl | jäävuorisalaatti |
| Kotimaan cocktailtikut | |
|---|---|
| 220 g | leipäjuustoa |
| 20 kpl | pensasmustikkaa |
| 20 kpl | vadelmaa |
| Italian mamman tikut | |
| 10 kpl | lihapullaa |
| 10 kpl | minimozzarellapalloa |
| 10 kpl | kirsikka- tai miniluumutomaattia |
| basilikanlehtiä | |
| Amerikan hodaritikut | |
| 2 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 10 kpl | prinssinakkia |
| 20 kpl | minicocktailkurkkua |
| Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
- 1.
Laita puolikas jäävuorisalaatti tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.
- 2.
Kotimaan cocktailtikut: Kuutioi leipäjuusto. Työnnä cocktailtikkuihin leipäjuustopala, pensasmustikka ja vadelma.
- 3.
Italian mamman tikut: Puolita lihapullat, minimozzarellajuustot ja kirsikkatomaatit. Työnnä tikkuihin puolikas jokaista ja viimeistele basilikanlehdellä.
- 4.
Amerikan hodaritikut: paahda leivät, voitele ne ketsupilla ja leikkaa noin 20 palaksi. Puolita prinssinakit. Työnnä tikkuihin leipä- ja nakkipalat sekä minicocktailkurkku.
- 5.
Paina tikut riveittäin jäävuorisalaattiin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä puolikkaasta kirsikkatomaatista ja silmät pensasmustikoista.
Suolainen cocktailtikkusiili
Valmista ikisuosikki tikkusiili uudella tavalla! Tämän siilin tikkuihin sujautetaan makuja koti-Suomesta, Italiasta ja Amerikasta. Siilin vartaloksi sopii vaikka jäävuorisalaatin, keräkaalin tai melonin puolikas.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | jäävuorisalaatti |
Kotimaan cocktailtikut | |
| 220 g | leipäjuustoa |
| 20 kpl | pensasmustikkaa |
| 20 kpl | vadelmaa |
Italian mamman tikut | |
| 10 kpl | lihapullaa |
| 10 kpl | minimozzarellapalloa |
| 10 kpl | kirsikka- tai miniluumutomaattia |
| basilikanlehtiä | |
Amerikan hodaritikut | |
| 2 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 10 kpl | prinssinakkia |
| 20 kpl | minicocktailkurkkua |
Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
Valmistus
- 1
Laita puolikas jäävuorisalaatti tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl jäävuorisalaatti - 2
Kotimaan cocktailtikut: Kuutioi leipäjuusto. Työnnä cocktailtikkuihin leipäjuustopala, pensasmustikka ja vadelma.
Määrä Ainesosa 20 kpl pensasmustikkaa 20 kpl vadelmaa 220 g leipäjuustoa - 3
Italian mamman tikut: Puolita lihapullat, minimozzarellajuustot ja kirsikkatomaatit. Työnnä tikkuihin puolikas jokaista ja viimeistele basilikanlehdellä.
Määrä Ainesosa 10 kpl lihapullaa 10 kpl minimozzarellapalloa basilikanlehtiä 10 kpl kirsikka- tai miniluumutomaattia - 4
Amerikan hodaritikut: paahda leivät, voitele ne ketsupilla ja leikkaa noin 20 palaksi. Puolita prinssinakit. Työnnä tikkuihin leipä- ja nakkipalat sekä minicocktailkurkku.
Määrä Ainesosa 2 rkl ketsuppia 10 kpl prinssinakkia 20 kpl minicocktailkurkkua 2 kpl paahtoleipäviipaletta - 5
Paina tikut riveittäin jäävuorisalaattiin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä puolikkaasta kirsikkatomaatista ja silmät pensasmustikoista.
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1518
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,1 g
Hiilihydraatteja
20,5 g
Sokereita
10,1 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1518
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,1 g
Hiilihydraatteja
20,5 g
Sokereita
10,1 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























