Suolainen cocktailtikkusiili

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min

Valmista ikisuosikki tikkusiili uudella tavalla! Tämän siilin tikkuihin sujautetaan makuja koti-Suomesta, Italiasta ja Amerikasta. Siilin vartaloksi sopii vaikka jäävuorisalaatin, keräkaalin tai melonin puolikas.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpljäävuorisalaatti

Kotimaan cocktailtikut

220 gleipäjuustoa
20 kplpensasmustikkaa
20 kplvadelmaa

Italian mamman tikut

10 kpllihapullaa
10 kplminimozzarellapalloa
10 kpl kirsikka- tai miniluumutomaattia
basilikanlehtiä

Amerikan hodaritikut

2 kplpaahtoleipäviipaletta
2 rklketsuppia
10 kplprinssinakkia
20 kplminicocktailkurkkua

Lisäksi

cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Laita puolikas jäävuorisalaatti tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.

    MääräAinesosa
    1/2 kpljäävuorisalaatti
  2. 2

    Kotimaan cocktailtikut: Kuutioi leipäjuusto. Työnnä cocktailtikkuihin leipäjuustopala, pensasmustikka ja vadelma.

    MääräAinesosa
    20 kplpensasmustikkaa
    20 kplvadelmaa
    220 gleipäjuustoa
  3. 3

    Italian mamman tikut: Puolita lihapullat, minimozzarellajuustot ja kirsikkatomaatit. Työnnä tikkuihin puolikas jokaista ja viimeistele basilikanlehdellä.

    MääräAinesosa
    10 kpllihapullaa
    10 kplminimozzarellapalloa
    basilikanlehtiä
    10 kpl kirsikka- tai miniluumutomaattia
  4. 4

    Amerikan hodaritikut: paahda leivät, voitele ne ketsupilla ja leikkaa noin 20 palaksi. Puolita prinssinakit. Työnnä tikkuihin leipä- ja nakkipalat sekä minicocktailkurkku.

    MääräAinesosa
    2 rklketsuppia
    10 kplprinssinakkia
    20 kplminicocktailkurkkua
    2 kplpaahtoleipäviipaletta
  5. 5

    Paina tikut riveittäin jäävuorisalaattiin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä puolikkaasta kirsikkatomaatista ja silmät pensasmustikoista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
3.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä