Suolainen pannukakku kylmäsavulohesta

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 10 min aktiivista)

Valmista mehevä suolainen pannukakku kotimaisesta kylmäsavustetusta kirjolohesta. Lohipannari sopii täydellisesti brunssipöytään, illanistujaisiin tai arjen nopeaksi ateriaksi!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
3 dlmaitoa
1 dlvehnäjauhoja
1 rklrypsiöljyä
150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
1 ruukku tilliä
200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito ja öljy joukkoon. Anna turvota noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    3 dlmaitoa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuutioi lohi. Hienonna puoli ruukkua tilliä (noin 1 dl), säästä loput viimeistelyyn.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
    1 ruukku tilliä
  3. 3

    Sekoita tilli, juusto, mehu ja mausteet taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 32 cm × 22 cm). Ripottele lohi pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.

    MääräAinesosa
    1 ruukku tilliä
    200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku lopulla tillillä. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Tee tuplasatsi ja paista pannukakku korkeareunaisella uunipellillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä