Suolainen pannukakku kylmäsavulohesta
45 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista mehevä suolainen pannukakku kotimaisesta kylmäsavustetusta kirjolohesta. Lohipannari sopii täydellisesti brunssipöytään, illanistujaisiin tai arjen nopeaksi ateriaksi!
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä |
| 1 | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito ja öljy joukkoon. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- 2.
Kuutioi lohi. Hienonna puoli ruukkua tilliä (noin 1 dl), säästä loput viimeistelyyn.
- 3.
Sekoita tilli, juusto, mehu ja mausteet taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 32 cm × 22 cm). Ripottele lohi pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
- 4.
Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku lopulla tillillä. Tarjoa salaatin kanssa.
Suolainen pannukakku kylmäsavulohesta
arvosana5/5
45 min (josta 10 min aktiivista)
Valmista mehevä suolainen pannukakku kotimaisesta kylmäsavustetusta kirjolohesta. Lohipannari sopii täydellisesti brunssipöytään, illanistujaisiin tai arjen nopeaksi ateriaksi!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä |
| 1 | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito ja öljy joukkoon. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 3 dl maitoa 1 dl vehnäjauhoja 1 rkl rypsiöljyä - 2
Kuutioi lohi. Hienonna puoli ruukkua tilliä (noin 1 dl), säästä loput viimeistelyyn.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä 1 ruukku tilliä - 3
Sekoita tilli, juusto, mehu ja mausteet taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 32 cm × 22 cm). Ripottele lohi pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
Määrä Ainesosa 1 ruukku tilliä 200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku lopulla tillillä. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Tee tuplasatsi ja paista pannukakku korkeareunaisella uunipellillä.
Ravintosisältö
237
Energiaa kcal
992
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
992
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























