Suolaiset joulutortut

arvosana5/5

(1)arvio
10 Kappaletta

45 min

Pidätkö perinteisistä makeista vai uudenlaisista suolaisista joulutortuista? Helpoilla täytteillä syntyy kolme erilaista pikkusuolaista, joissa maistuu myös ripaus makeaa. Leivotko sinä tortut sinihomejuustolla, sipulilla vai pekonilla? Yksi täyte riittää paketilliseen voi- tai torttutaikinalevyjä.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voi- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Viikuna-sinihomejuustotäyte

85 g(½ pkt) sinihomejuustoa
1/2 dlranskankermaa
1/4 tl(ripaus) mustapippuria
3/4 dlviikunahilloa

Sipuli-pippurijuustotäyte

1 kplsipuli
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynsiä
2 tlrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1 tltimjamia
100 g(1/2 prk) mustapippurituorejuustoa
1 rklseesaminsiemeniä

Aprikoosi-pekonitäyte

170 g(1 pkt) pekonia
150 g(½ prk) aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
2 rklauringonkukansiemeniä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplkananmuna (voiteluun)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voi- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Viikuna-sinihomejuustotortut: Murustele homejuusto kulhoon. Lisää ranskankerma ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee neliöiden kulmiin viillot kuten perinteisiä tähtitorttuja tehdessäsi. Jaa sinihomejuustotäyte neliöiden keskelle. Taita joka toinen sakara keskelle ja paina sakaroiden päät toisiinsa kiinni. Voitele tortut munalla. Paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä. Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle lusikallinen viikunahilloa.

    MääräAinesosa
    85 g(½ pkt) sinihomejuustoa
    1/2 dlranskankermaa
    1/4 tl(ripaus) mustapippuria
    3/4 dlviikunahilloa
    1 kplkananmuna (voiteluun)
  3. 3

    Sipuli-pippurijuustotortut: Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen, noin 15 minuuttia. Mausta ne timjamilla ja suolalla. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee noin puolen sentin päähän reunoista taikinan pintaan viillot, älä leikkaa taikinan läpi. Levitä tuorejuustoa neliölle siten, että reunat jäävät ilman täytettä. Jaa sipulit tuorejuuston päälle. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele niille seesaminsiemeniä. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynsiä
    2 tlrypsiöljyä
    1 tltimjamia
    1/4 tlsuolaa
    100 g(1/2 prk) mustapippurituorejuustoa
    1 rklseesaminsiemeniä
    1 kplkananmuna (voiteluun)
  4. 4

    Aprikoosi-pekonitortut: Suikaloi pekonit, paista ne kuumalla pannulla rapeiksi ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneet pekonit aprikoosimarmeladiin. Leikkaa kukin taikinalevy puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Tee neliöiden vastakkaisiin kulmiin suorakulman muotoiset viillot noin puolen sentin päähän reunoista. Jaa neliöiden keskelle pekoni-aprikoosimarmeladiseosta. Nosta taikinan vastakkaiset kulmat ylös ja paina kiinni keskelle. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja ripaus mustapippuria. Voitele tortut munalla. Paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    150 g(½ prk) aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
    2 rklauringonkukansiemeniä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplkananmuna (voiteluun)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Pia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä