Sydänystävän leivokset
60 min

Nappaa talteen!
Ystävänpäiväleivosten pohja on tehty ruis- ja perunajauhoista ja täytteessä maistuvat kirpeät puolukat.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | vaniljarahkaa |
| 2 dl | kevytvispikermaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Koristeeksi | |
| kermavaahtoa, halutessasi | |
| pakastepuolukoita | |
- 1.
Vatkaa munat ja sokerit sakeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun puhtaan leivinpaperin päälle.
- 2.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rahka ja puolukat. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liuos täytteeseen.
- 3.
Puolita kakkulevy ja pane toinen pohja suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Lisää päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja lisää loppu täyte. Anna kakun hyytyä ja leikkaa se paloiksi. Halutessasi voit peittää pinnan kermavaahdolla ennen koristelua puolukoilla.
Sydänystävän leivokset
Ystävänpäiväleivosten pohja on tehty ruis- ja perunajauhoista ja täytteessä maistuvat kirpeät puolukat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | vaniljarahkaa |
| 2 dl | kevytvispikermaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Koristeeksi | |
| kermavaahtoa, halutessasi | |
| pakastepuolukoita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokerit sakeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun puhtaan leivinpaperin päälle.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1/2 dl fariinisokeria 1 tl vaniljasokeria 1 dl ruisjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rahka ja puolukat. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liuos täytteeseen.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 2 dl kevytvispikermaa 1 1/2 dl tomusokeria 300 g vaniljarahkaa 2 dl pakastepuolukoita 2 rkl sitruunamehua - 3
Puolita kakkulevy ja pane toinen pohja suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Lisää päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja lisää loppu täyte. Anna kakun hyytyä ja leikkaa se paloiksi. Halutessasi voit peittää pinnan kermavaahdolla ennen koristelua puolukoilla.
Määrä Ainesosa 1 tl vaniljasokeria 1 dl maitoa pakastepuolukoita kermavaahtoa, halutessasi
Ravintosisältö
259
Energiaa kcal
1084
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,1 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
259
Energiaa kcal
1084
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,1 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Vaniljasokeria, 1 tl Leivinjauhetta, Liivatelehteä, 300 g Vaniljarahkaa, 1 tl Vaniljasokeria, Kermavaahtoa, halutessasi, Pakastepuolukoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





