Vatkaa munat ja sokerit sakeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun puhtaan leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rahka ja puolukat. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liuos täytteeseen.
Puolita kakkulevy ja pane toinen pohja suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Lisää päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja lisää loppu täyte. Anna kakun hyytyä ja leikkaa se paloiksi. Halutessasi voit peittää pinnan kermavaahdolla ennen koristelua puolukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
259
1084
9,8 g
5,3 g
37,1 g
30,0 g
1,4 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
1 tl Leivinjauhetta,
Liivatelehteä,
300 g Vaniljarahkaa,
1 tl Vaniljasokeria,
Kermavaahtoa, halutessasi,
Pakastepuolukoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli