Syrnikit eli rahkaletut

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Syrnikit eli rahkaletut ovat ihanan meheviä ja paksuja lettuja. Rahkalelut ovat lisukkeineen mainio jälkiruoka, mutta sopivat myös aamiaiselle ja välipalalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 prk) maitorahkaa
3 kplkananmunaa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

50 gvoita

Lisäksi

tomusokeria
mustikoita
vadelmia

Valmistus

  1. 1

    Notkista rahka kulhossa ja sekoita munat joukkoon. Lisää sokerit ja lopuksi jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    3 kplkananmunaa
    1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuumenna rasvaa lettupannulla ja paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
  3. 3

    Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Tarjoa marjojen tai hillon kanssa.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    mustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria, mustikoita, vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä