Taatelileipä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taatelileipä

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Siirappia
200 g
Pehmeitä kuivattuja taateleita
2 tl
Raastettua appelsiinin kuorta
3 dl
Tattarijauhoja
1 l
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia

Näin teet

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi. Paloittele joukkoon taatelit ja raasta appelsiinin kuori. Alusta taikinaan vuorotellen tattarijauhoja ja vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan. (Taikinasta saa yhden ison tai kaksi pienempää leipää.) Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leivän pinta ja kypsennä uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kääri kypsä leipä liinaan vetäytymään ja leikkaa vasta jäähtyneenä. Näin leipä säilyttää kosteutensa, eikä murene niin helposti.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019