Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi. Paloittele joukkoon taatelit ja raasta appelsiinin kuori. Alusta taikinaan vuorotellen tattarijauhoja ja vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan. (Taikinasta saa yhden ison tai kaksi pienempää leipää.) Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leivän pinta ja kypsennä uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kääri kypsä leipä liinaan vetäytymään ja leikkaa vasta jäähtyneenä. Näin leipä säilyttää kosteutensa, eikä murene niin helposti.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.