Tabbouleh-salaatti - Yhteishyvä

Tabbouleh-salaatti

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Kuskusia
2 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
25 g
Margariinia tai voita
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
Nippu persiljaa
1 kpl
Tomaatti
15 kpl
Kivetöntä mustaa oliivia
1 kpl
Kurkku
3 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Kuivattua minttua

Näin teet

1

Kiehauta vesi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kuskus, oliiviöljy, punaviinietikka ja suola. Sekoita ja anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää margariini seokseen puuhaarukalla sekoittaen. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele ja hienonna persilja. Valuta ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Pese ja kuutioi kurkku ja tomaatti. Puolita oliivit. Sekoita kasvikset, sitruunamehu ja oliiviöljy jäähtyneeseen kuskusiin. Mausta mintulla.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa