Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

???
Annokset
4
Kääri uunilohi voi- tai lehtitaikinakääröön. Valkoviinissä pehmeäksi haudutettu purjo viimeistelee tyylikkään makuelämyksen.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lohifileetä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljy
1 rkl
Hienonnettuja kapriksia
3 rkl
Hienonnettua tilliä
2 kpl
Lehti- tai voitaikinalevyjä

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

VALKOVIINISSÄ HAUDUTETTU PURJO

1 kpl
Purjo
2 rkl
Voita
1 dl
Valkoviiniä
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Timjamia

Näin teet

1

Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hienonnetut kaprikset ja tilli. Nostele sipuliseosta lohipalojen päälle. Kauli taikinapaloja hieman leveämmiksi ja leikkaa niistä kalapalojen kokoiset palat. Päällystä kalat taikinalla ja voitele kananmunalla.

Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Halkaise ja huuhdo purjo hyvin. Suikaloi purjo. Kuullota suikaleet voissa. Lisää joukkoon viini ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta ja tarjoile lohen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia26 g102 g
Rasvaa27 g109 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1547 6186
Energiaa kcal369 1477

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 rkl Hienonnettuja kapriksia

  • 3 rkl Hienonnettua tilliä

  • 2 kpl Lehti- tai voitaikinalevyjä

  • Sokeria

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia26 g102 g
Rasvaa27 g109 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1547 6186
Energiaa kcal369 1477

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 rkl Hienonnettuja kapriksia

  • 3 rkl Hienonnettua tilliä

  • 2 kpl Lehti- tai voitaikinalevyjä

  • Sokeria

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Timjamia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.