Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Paras uunilohi kääräistään voitaikinaan ja paistetaan meheväksi uunissa. Valkoviinissä pehmeäksi haudutettu purjo viimeistelee hienostuneen makuelämyksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikinoitu uunilohi

200 g(2 levyä) voitaikinalevyä
500 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 rklkapriksia
1 kplruukku tilliä
1 kplkananmuna

Haudutettu purjo

1 kplpurjo
2 rklvoita
1 dlvalkoviiniä
1/4 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tltimjamia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljäksi samankokoiseksi palaksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 g(2 levyä) voitaikinalevyä
    500 glohifileetä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Hienonna kaprikset ja tilli. Ota hieman tilliä sivuun kalapakettien koristelua varten. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää vähän jäähtyneeseen sipuliin hienonnetut kaprikset ja tilli. Jaa seos lohipalojen päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklkapriksia
    1 kplruukku tilliä
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyistä lohipalojen ympärille riittävät palat. Päällystä kalapalat taikinalla siten, että palojen pitkät sivut jäävät paljaiksi. Työnnä taikinan reunat kalapalojen lyhyiden sivujen alle. Voitele taikinan pinta kananmunalla. Öljyä uunivuoka ja nosta kalapaketit vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota purjo pehmeäksi voissa. Lisää valkoviini ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpurjo
    2 rklvoita
    1 dlvalkoviiniä
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tltimjamia
  6. 6

    Kypsennä lohipaketteja 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Ripottele kalapakettien pinnalle tilliä ja tarjoa haudutetun purjon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (2 levyä) voitaikinalevyä, 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä