Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljäksi samankokoiseksi palaksi. Mausta suolalla.
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Hienonna kaprikset ja tilli. Ota hieman tillisilppua sivuun kalapakettien koristelua varten. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää vähän jäähtyneeseen sipuliin kapris- ja tillisilppu. Jaa seos lohipalojen päälle.
Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyistä lohipalojen ympärille riittävät palat. Päällystä kalapalat taikinalla siten, että palojen pitkät sivut jäävät paljaiksi. Työnnä taikinan reunat kalapalojen alle. Voitele paketit rikkivatkatulla munalla. Laita kalapaketit öljyttyyn uunivuokaan.
Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota purjo pehmeäksi voissa. Lisää valkoviini ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
Kypsennä lohipaketteja 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Ripottele kalapakettien pinnalle tillisilppua ja tarjoa haudutetun purjon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
373
1564
27,5 g
7,5 g
2,0 g
1,8 g
1,0 g
25,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl lehti- tai voitaikinalevyä,
1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli