Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kääräise lohipalat voi- tai lehtitaikinaan ja paista kalapaketit meheviksi uunissa. Valkoviinissä pehmeäksi haudutettu purjo viimeistelee makuelämyksen. Tarjoa sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana höyrytettyjen kasvisten kera.

Ainekset

taikinoitu uunilohi

2 kpl
lehti- tai voitaikinalevyä
500 g
lohifileetä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
kapriksia
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
kananmuna

haudutettu purjo

1 kpl
Purjo
2 rkl
Voita
1 dl
Valkoviiniä
1/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljäksi samankokoiseksi palaksi. Mausta suolalla.

2 kpl
lehti- tai voitaikinalevyä
500 g
lohifileetä
1/2 tl
suolaa
2

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Hienonna kaprikset ja tilli. Ota hieman tillisilppua sivuun kalapakettien koristelua varten. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää vähän jäähtyneeseen sipuliin kapris- ja tillisilppu. Jaa seos lohipalojen päälle.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
kapriksia
1 kpl
ruukku tilliä
1 rkl
rypsiöljyä
3

Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyistä lohipalojen ympärille riittävät palat. Päällystä kalapalat taikinalla siten, että palojen pitkät sivut jäävät paljaiksi. Työnnä taikinan reunat kalapalojen alle. Voitele paketit rikkivatkatulla munalla. Laita kalapaketit öljyttyyn uunivuokaan.

1 kpl
kananmuna
4

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota purjo pehmeäksi voissa. Lisää valkoviini ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

1 kpl
Purjo
2 rkl
Voita
1 dl
Valkoviiniä
1/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Timjamia
5

Kypsennä lohipaketteja 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Ripottele kalapakettien pinnalle tillisilppua ja tarjoa haudutetun purjon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 7.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1564

373

27,5 g

7,5 g

2,0 g

1,8 g

1,0 g

25,5 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl lehti- tai voitaikinalevyä,

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli