Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.
Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
270
1131
16,0 g
10,3 g
29,6 g
25,4 g
1,0 g
1,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli