Tarte tatin luumuista

Klassinen ranskalainen keikauspiiras on rennon tyylikäs juhlajälkkäri.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(380 g) pyöreä, makea piirakkataikina (pakaste)
6 kplluumua
100 gvoita
2 dlsokeria

Lisäksi

1 kpl(150-200 g) ranskankermaa
1 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.

    Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä