Tarte tatin luumuista - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarte tatin luumuista

???
Annokset
8
Klassinen ranskalainen keikauspiiras on rennon tyylikäs juhlajälkkäri.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(380 g) pyöreä, makea piirakkataikina (pakaste)
6 kpl
Luumua
100 g
Voita
2 dl
Sokeria

LISÄKSI

1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g237 g
Proteiinia1 g10 g
Rasvaa16 g128 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1131 9044
Energiaa kcal270 2161

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g237 g
Proteiinia1 g10 g
Rasvaa16 g128 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1131 9044
Energiaa kcal270 2161

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.