Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarte tatin luumuista

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Klassinen ranskalainen keikauspiiras on rennon tyylikäs juhlajälkkäri.

Ainekset

1 kpl
(380 g) pyöreä, makea piirakkataikina (pakaste)
6 kpl
Luumua
100 g
Voita
2 dl
Sokeria

Lisäksi

1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

270

1131

16,0 g

10,3 g

29,6 g

25,4 g

1,0 g

1,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli